Стара песма орила се Бистрицом

ppmedia.rs 29. април 2019. године Друштво Коментари

Двадесетак парова такмичило се у традиционалном певању извика у Бистрици Двадесетак парова такмичило се у традиционалном певању извика у Бистрици (foto: ppmedia.rs)

У конкуренцији двадесетак певачких дуета из Пријепоља, Прибоја и Нове Вароши Милан Милошевић и Радован Јанковић најбољи су били на шестом Васкршњем сабору у традиционалном певању извика, одржаном у сали Омладинског дома у селу Бистрици, поред цркве Свете Тројице.

Одлуком стручног жирија друго место припало је пару Милутин Гујаничић и Мире Матијевић док су трећи били браћа Здравко и Рајко Даниловић. У ревијалном делу програма, међу бројним извођачима симпатије публике побрала је женска певачка група Дома културе “Јован Томић” из Нове Вароши.

Извика

Мештани кажу да је ретко која светковина, као обновљени Васкршњи сабор код цркве, привукла толики број посетилаца крај манастира Свете Тројице у Бистрици.

Програм су употпунили здравичари, гуслари и фрулаши. Након завршетка такмичарског дела програма, дружење је настављено уз игру и песму.

Женска певачка група Дома културе Јован Томић побрала симпатије посетилаца Женска певачка група Дома културе Јован Томић побрала симпатије посетилаца (foto: ppmedia.rs)

Покровитељ манифестације била је Туристичка организација “Златар”.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.