Васкршња посланица владике милешевског Атанасија Раките

glaszapadnesrbije,rs 25. април 2019. године Друштво Коментари

Владика милешевски Атанасије Ракита, фото: РИНА Владика милешевски Атанасије Ракита, фото: РИНА

Пред најрадоснији хришћански празник Васкрс, владика милешевски Атанасије упутио је поруку верницима у којој позива да управо у духу своје хришћанске вере и црквено - хришћанског искуства нађемо храбрости да наставимо успешније живот, као ствараоци.

„Да умножавамо веру, наду и љубав. Да успостављамо бољи поредак, кроз нашу веру кроз Христову поруку и у себи самима и у заједници којој припадамo. На тај начин ћемо допринети и целом свету, и бићемо од користи и себи и другима. Да не прослављамо Васкрс пасивно, да га искористимо као шансу да што више од њега постигнемо, да се што више напунимо животом и радошћу. Да постаномо и ми активни учесници Христове победе над аномалијама живота и судеоници његовог стваралаштва. Да можемо певати једни са другима Христос васкрсе, Ваистину васкрсе”, рекао је владика милешевски Атанасије у Васкршњој посланици.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.