Подршка богомољама и удружењима

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 06. април 2019. године Друштво Коментари

Предност споменицима културе – црква Преображења Господњег у  Белој Реци (Фото:Д. Гагричић) Предност споменицима културе – црква Преображења Господњег у Белој Реци (Фото:Д. Гагричић)

За СПЦ и ИВЗ - два милиона динара, а за удружења грађана – 6,3 милиона динара

Председник Општине Нова Варош расписао је јавни позив за финансирање и суфинансирање пројеката цркава и верских заједница. Из буџета ће се у овој години издвојити два милиона динара за инвестиционе радове на објектима Српске православне цркве и Исламске верске заједнице.

Предност ће имати верски објекти који су  дуже времена без обнове,  а посебвно они који су споменици културе. Средства су намењена и за обнову парохијских домова, уређење и ревитализацију простора верских гробаља и изградњу и обнову капела на гробљима, те за обнову икона, кровова, фасада, ограда...Конкурс је отворен до 19. априла.

И ове године ће бити расподељена буџетска средства намењена програмима и пројектима удружења грађана – 6,3 милиона динара.

Тако  удружења из области социо-хуманитарног рада могу рачунати на 1,2 милона динара, у пољопривреди четири милиона, док је за противпожарну заштиту, културу и заштиту животне средине намењено по 500.000  динара. Рок за подношење документације, искључиво у електронској форми,  је 19. април.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.