Мајстори у учионицама

glaszapadnesrbije.rs 20. март 2019. године Друштво Коментари

Основна школа "Живко Љујић" Највећа инвестиција у образовању у општини Нова Варош (foto: zlatarinfo.rs)

Потписан уговор са извођачима из Београда за комплетну реконструкцију ОШ „Живко Љујић“. Радови коштају 490 милиона динара.

Општина Нова Варош после спроведене процедуре јавне набавке потписала је уговор са групом извођача за комплетну реконструкцију Основне школе „Живко Љујић” у Новој Вароши. Уговорена вредност радова износи 490 милиона динара, а период реализације је осам месеци од дана увођења у посао. Према пројектно - техничккој документацији, предвиђена је комплетна реконструкција и санација обе зграде - школе и фискултурне сале: од грађевинско - занатских до машинских и електро - радова. Надзор над извођењем радова вршиће општина која ће за ангажовање екстерних стручњака издвојити око 2,5 милиона динара. Ову највећу инвестицију у образовању на просторима Нове Вароши у задњих 40 година финансира Влада РС преко Канцеларије за јавна улагања. Почетак радова је планиран за мај 2019, због завршетка школске године.

У другој фази капиталног инвестирања у ОШ „Живко Љујић” планира се изградња котларнице на биомасу која ће повезати три зграде основне школе, две зграде средње школе и градску халу. У току је израда и припрема пројектно - техничке документације у складу за захтевима и смерницима Канцеларије за јавна улагања. Пројектована вредност друге фазе радова процењује се на 150 милиона динара.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.