Цртају „црне тачке“ магистрале (видео)

zlatiborpress.rs (Mирјана Ранковић Луковић) 19. март 2019. године Друштво Коментари

Опасности - удес пре неку годину у долини Злошнице Опасности - удес пре неку годину у долини Злошнице (foto: Раде Прелић)

Савет за безбедност саобраћаја у Чајетини тражи средства за студију о саобраћају преко Златибора, те за ротациона светла тракторима и уређење раскрсница.

Савет за безбедност саобраћаја општине Чајетина својим активностима у раду са децом обухвата све узрасне категорије. У претходној седмици додељена су ауто седишта за најмлађе учеснике у саобраћају, нешто пре тога су се представници Савета у акцији „Пажљивкова правила“ дружили са првацима, а програмом рада за ову годину предвиђене су едукације са старијим основцима као и средњошколцима. Нису изостављени ни други учесници у саобраћају са територије чајетинске општине.

И то је магистрала, без реконструкције остала деоница Кокин Брод - Нова Варош И то је магистрала, без реконструкције остала деоница Кокин Брод - Нова Варош

У раду са децом, Савет за безбедност саобраћаја општине Чајетина предвидео је поновно покретање такмичења „Шта знаш о саобраћају“ за ученике од 5. до 8. разреда. То подразумева решавање теста и вожњу бицикала на полигону, као и доделе бицикала. Такође ће се као и прошле године у сусрет матури вршити едукација средњошколаца о утицају алкохола и психоактивних супстанци на учеснике у саобраћају. За ову активност Савет ће набавити симулатора чеоног судара тзв косу раван. Из планова Савета нису изузети ни други учесници у саобраћају , као што су, нпр. пољопривредници нашег краја који су обухваћени акцијом „Буди видљив“.

Гас до даске, мост испод Пријеворца у Драглици Гас до даске, мост испод Пријеворца у Драглици

Бојана Божанић, председница Савета, каже:

„ Потрудићемо се да набавимо и нешто ротационих светала за тракторе које би смо поделили онима који поседују ова превозна средства на територији наше општине. Идеја нам је да урадимо и студију која се односи, пре свега, на „црне тачке“ дуж магистрале у сарадњи са „Путевима Србије“, а у наредном периоду очекујемо да добијемо и средства за уређење проблематичних раскрсница где се највише дешавају несреће. Морам и да похвалим рад својих колега из Савета у којем су представници како општинске упаве тако и јавних предузећа, полиције, Удружења особа са инвалидитетом. Срећна сам, заиста, што радимо јако лепе ствари које су видљиве, а оно што је најважније јесте то да су наши грађани задовољни због тога“.

Савет је недавно дао предлог да се, за почетак, у Чајетини уради  пројекат  преко потребног стационарног саобраћаја.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.