Настављено суђење убици Кристине Каплановић из Нове Вароши

ppmedia.rs 13. фебруар 2019. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Милош Сребрић, Увиђај на пумпи (foto: П.Милошевић)

Чуо сам ударац о врата иза мене, али тек када је уследило “Ово је пљачка, дајте све што имате и уђите унутра”, окренуо сам се удесно одакле је допирао глас. Та особа је била крупније грађе, висока око метар деведесет. Обучена у тамно, са марамом преко носа. У десној руци је држала пиштољ у висини рамена, благо савијеној. Гурнуо ми је раме левом руком и при првом контакту - пиштољ је опалио. Кристина је пала. Покушао сам да јој помогнем, јер је почела да кркља.

- Неко ме је позвао, није се представио и рекао ми је да пазим шта причам. Од маја прошле године имам полицијску заштиту - рекао је Станков.

Његово сведочење трајало је више од три сата, а на моменте суђење се претварало у бурну размену аргумената између председнице већа, заменика тужиоца и адвоката одбране. Један од Сребрићевих бранилаца Југослав Тинтор поставио је низ питања на које је судија одбила да сведок одговори, попут: “Јесам ли у праву да сте ви након незгоде дали полицајцима нетачно име вашег оца? Зашто сте давали различите адресе ако их нисте мењали? Да ли је ваш отац полицијски службеник и да ли је дошао пре патроле на лице места?”

- Прво је стигла интервентна јединица и њима сам све испричао - рекао је Станков.

Он је објаснио да је нападачу видео само леви профил и ништа од десне стране лица.

- Видео сам му око, леву обрву и зализак са те стране лица. Очи му нису биле скроз тамне, али ни плаве, ни зелене. Да сам задржао поглед на њему до десетак секунди, видео бих му и десну страну лица. Коса му није била тамна - објаснио је сведок.

Станков је потврдио да је био на препознавању, као и да је учествовао у изради фото-робота.

- Приликом препознавања, њих петорица су била без мараме. Двојицу сам “извукао”. И остала тројица су имала залиске, али нису били ни приближно слични. Двојица су се окренула на бок и изговорили речи које сам чуо на лицу места. Онда сам се одлучио за једног од њих. Друге гласове нисам препознавао - објаснио је Станков.

Kристина Каплановић фото: facebook Kристина Каплановић фото: facebook

Према његовим речима, на лицу места, он није видео никакав белег на челу нападача, а објаснио је да не зна зашто је фото-робот урађен анфас, а не из профила, на основу његовог описа.

Суђење се наставља 12. марта, када би требало да сведоче преостала двојица колега убијене девојке.

Није се више будила

Ванбрачна супруга оптуженог Сребрића искористила је у уторак право да не сведочи у овом поступку, а после ње одмах је саслушан Станислав Каплановић, отац убијене Кристине.

- Пашеног, код ког је Кристина живела, те ноћи ми је јавио да је пумпа опљачкана, а моја ћерка рањена - испричао је Станислав потресено. - Рекао ми је да дођем у Београд. Она је била у Ургентном центру, на апаратима. Није била свесна и више се није будила..

Извор: Вечерње новости и ППМедиа

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.