Скијалиште на Златару почело са радом

glaszapadnesrbije.rs 26. децембар 2018. године Туризам Спорт Коментари

Скијалиште " Бријежђа" (foto: zlatarinfo.rs)

Данас је и званично отпочела скијашка сезона на Златару. Ова планинска лепотица спремно ће дочекати прве туристе, јер иако временски услови нису били баш идеални, стазе су како каже управник скијалишта Салих Туркамановић, оспособљене.

“Није било пуно снега, али смо се ангажовали и уз вештачко оснеживање привели крају припреме за ову сезону, тако да смо спремни смо за почетак"рекао је Туркмановић за агенцију РИНА.

Према његовим речима Скијалиште Златар располаже са два лифта, жичаром четвороседом која је дуга 1200 метара, капацитета 1000 скијаша на час и сидром који покрива рекреативну стазу, капацитета 500 скијаша на сат.

"Велику жичару за сада нећемо успети да оспособимо, јер није било снега и минуса, али је мања стаза потпуно спремна са 30 центиметара утабаног снега, што гарантује добро скијање”, изјавио је Туркмановић.

Управник Скијалишта Златар Салих Туркмановић Управник Скијалишта Златар Салих Туркмановић (foto: glaszapadnesrbije.rs)

Он каже да на Златару уживање у зимским спортовима могу пронаћи и они озбиљнији скијаши.

“По својим квалитетима стаза се убраја у плаве, па и они захтевнији овде могу да се опробају.

У оквиру скијалишта постоји ски – рент и школа скијања.

"Цене су више него приступачне. Опрема се може изнајмити од 800 до 1000 динара, ски пас за одрасле је 1000 динара дневно а за децу 750 динара”, наглашава Туркмановић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.