Ватрена стихија им прогутала дом

novosti.rs ( А. Ровчанин ) 18. децембар 2018. године Друштво Коментари

Ватрена стихија прогутала дом породице Мирка Малешића фото А. Ровчанин Ватрена стихија прогутала дом породице Мирка Малешића фото А. Ровчанин

Ватрогасци су позив за помоћ примили око 2.50 часова, у тренутку доласка у Велику Жупу пламен је буктио из куће Мирка Малешића, који каже да су он, супруга и двомесечна беба у тренутку избијања пожара спавали.

У ноћи између понедељка и уторка око 02.30 часова у насељу Велика Жупа, избио је пожар у кући Мирка Малешића. Ватрена стихија прогутала је поткровље и спрат, породица је евакуисана на време. Припадници Ватрогасно-спасилачке јединице пријепољског МУП-а пожар су гасили са три цистерне и девет ватрогасаца. Малешић каже да су он, супруга и двомесечна беба у тренутку избијања пожара спавали, да је супруга осетила дим и да га је пробудила.

- Све се муњевито одиграло, једино сам успео да узмем кључеве од возила како би недавно рођену бебу и супругу одвезао до њених родитеља. У кући је било још родбине која је заноћила код нас, сви су срећом успели да се извуку из ватром захваћеног спрата. Сада сам на згаришту, и оно што је остало од пуне куће, је само то што имамо на себи – кроз сузе за “Новости” прича драму кроз коју је прошао Мирко. Он каже и да је пре него што је кренуо на починак дошло до нестанка електричне енергије и сумња да је пожар проузроковао долазак струје и квар на електроинсталацији.

Ватрогасци су позив за помоћ примили око 2.50 часова, у тренутку доласка у Велику Жупу пламен је буктио из куће Малешића.

-Припадници Ватрогасно-спасилачке јединице пријепољског МУП-а добили су позив у 2,50 минута да у Виницкој гори кућа. Десет ватрогасаца и три ватрогасне аутоцистерне стигле су изузетно брзо али је пожар већ био у разбукталој фази. Пожар је локализован, међутим део куће породице Малешић потпуно је изгорео. Ватра је прогутала поткровље и спрат, око 100 квадратних метара стамбеног простора - истакао је командир Ватрогасно.спасилачке јединице Вујадин Ковачевић.

Тачан узрок избијања пожара утврдиће надлежни органи након истраге која је у току.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.