Проширени капацитети вртића у Чајетини

cajetina.org.rs 13. децембар 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo (foto: cajetina.org.rs)

Ових дана изводе се завршни радови у новим просторијама Предшколске установе „Радост“ Чајетина. За ову сврху из општинског буџета ребалансом је издвојено десет милиона динара. Радови ће бити завршени за десетак дана, а опремање простора, површине око 500 квадрата, планирано је за почетак наредне године.

Захтева за пријем деце у вртић све је више, нарочито када је реч о јасленом узрасту. Како би се капацитети повећали, а постојеће групе растеретиле кренуло се са уређењем простора који се налази на спрату ПУ „Радост“ Чајетина, каже директорка Јелена Митрашиновић Брашанац.

„Идеја је била да простор, који је потпуно нов, направимо тако да буде достојан деце и реномеа ове установе. Тако ћемо у овом делу добити три радне собе, где ћемо преселити неке групе из старог дела вртића, и поделити јаслену групу на две нове“, додаје директорка вртића.

Vrtić - Čajetina

Предшколску установу „Радост“ у Чајетини тренутно похађа око 250 деце, а упис траје током целе године, тако да не постоје листе чекања. Велики број малишана налази се и у издвојеном одељењу на Златибору, као и јединицама (у Кривој Реци, Мачкату, Шљивовици, Сирогојну и Рожанству)  које је предшколска установа уз помоћ локалне самоуправе отворила на сеоском подручју.

„То су све нови објекти које ми одржавамо. Стандард је јако висок. На Златибору смо прошле године адаптирали цео доњи простор вртића. Велика средства улажемо и у сеоске вртиће, тако да нема никакве разлике по питању амбијента и услова за рад“.

За упис деце у сеоске вртиће влада велико интересовање. Највише малишана тренутно борави у издвојеном одељењу у Мачкату где постоје три узрасне групе. Ови резултати, како наводи директорка Јелена Митрашиновић Брашанац, подстакнути су чињеницом да је ова установа проширила мрежу предшколских установа  у складу са потребама деце и родитеља, јер су ти програми доведени управо тамо где су деца.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.