Држава гради гранични прелаз Гостун

ppmedia.rs 25. новембар 2018. године Друштво Коментари

Коначно се уређује - гранични прелаз Гостун Коначно се уређује - гранични прелаз Гостун (foto: Д. Гагричић)

Предлогом буџета који је Влада Србије усвојила за наредну годину предвиђено је да се реализује пет великих капиталних инвестиција на подручју златиборског округа међу којима је и изградња модерног граничног прелаза између Србије и Црне Горе на Гостуну код Бродарева.

Реализација овог инфраструктурног подухвата предвиђена је да траје две године. За радове у идућој години држава је предвидела 540 милиона динара док ће у 2020. години бити издвојенои још додатних 226 милиона динара.

У плану за идућу годину налази се и санација граничног прелаза код Бајине Баште између Србије и Босне и Херцеговине за шта је издвојено 127 милиона динара.

Ускоро бољи услови за рад служби и бржи прелаз путника и робе Ускоро бољи услови за рад служби и бржи прелаз путника и робе

Од осталих капиталних пројеката на подручију златиборског округа предвиђено је на територији општине Пожега градња нафтних резервоара за потребе Дирекције робних резерви. За ову намену је опредељено 150 милиона динара у 2019.години а исти износ је планиран за ове намене и у 2020.години. Буџетом је опредељено 3,25 милијарди динара за изградњу ауто – пута од Прељине до Пожеге.

Буџетом је опредељено и 450 милиона динара за градњу бране и акумулације на територији Ариља у 2019.години. За функционисање служби златиборског округа издвојено је 31,9 милиона динара.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.