Ухапшени радници резервата „Увац“ склопили нагодбу са тужилаштвом и остали без посла

ppmedia.rs 22. новембар 2018. године Друштво Коментари

Резерват "Увац" (foto: zlatarinfo.rs)

Суд у Краљеву прихватио је споразум о признању кривице између Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у том граду и три радника Специјалног резервата природе “Увац” М. О. (1984), Г. Б. (1969) и Н. Р. (1965) према којем су они признали да су извршили кривична дела фалсификовање службене исправе и злоупотреба службеног положаја у замену за пет месеци кућног затвора, сазнају “Вечерње новости”.

Директорка резервата Миљка Дучић каже да је одмах пошто је у фирму стигла пресуда раскинут и уговор о раду са тројицом запослених.

Три радника Специјалног резервата природе “Увац” М. О, Г. Б. и Н. Р, почетком новембра ухапсила је нововарошка полиција због постојања основа сумње да су извршили кривична дела фалсификовање службене исправе и злоупотреба службеног положаја, тако што су као радници резервата природе, украли 60 годишњих риболовачких дозвола и оверили их факсимилом директора и печатима резервата. Такве дозволе су, како се сумњало, продавали риболовцима, а новац задржавали за себе.

Том приликом је полиција у претресу стана и других просторија осумњичених пронашла део риболовачких дозвола који није продат, као и интерну евиденцију продатих дозвола.

Миљка Дучић директорка резервата казала је “Новостима” да су тројица радника била суспендована одмах пошто их је полиција ухапсила, а да је сада са њима трајно раскинут радни однос.

"Правоснажна пресуда из Краљева у петак је стигла у фирму а ја сам у среду донела решење о раскиду уговора о раду са тројицом радника. Они су осуђени због злоупотребе службеног положаја и мораће да надокнаде насталу штету резервату",  истакла је директорка.

У резервату сада су остала запослена свега два чувара па су као испомоћ стигле колеге из Сјенице који обилазе Увачко и Златарско језеро. Послат је и захтев кадровској комисији Министарства заштите животне средине од које се тражи сагласност за ангажовање нових радника.

Извор: Новости 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.