Месец дана притвора због бацања молотовљевих коктела на возила пријепољског привредника

ppmedia.rs 07. новембар 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

На предлог Основног јавног тужилаштва из Пријепоља, Основни суд у том граду, одредио је притвор до месец дана тридесетседмогодишњем Еролу Н. због постојања основа сумње да је извршио кривично дело изазивање опште опасности.

Њему се на терет ставља да је 3. новембра, у раним јутрањим сатима, бацио два молотовљева коктела испод аутомобила „мерцедес“ и „пежо“ који су били паркирани у дворишту куће пријепољског бизнисмена Аднана Мушовића.

У пожару, који се проширио на део куће оштећеног и његовог комшије, није било повређених.

– Након саслушања осмуњиченог лица пред надлежним судом, на предлог тужилаштва одређен му је притвор у трајању до 30 дана – казала је за “Новости” потпаролка ОЈТ у Пријепољу Јасминка Бошковић.

Како сазнајемо осумњичени Ерол Н. пред судом се бранио ћутањем и није желео да открије који су били мотиви за напад на возила и кућу привредника, нити да говори о евентуалним налогодавцима. Претресом стана у којем је нападач живео полиција је пронашла одећу и друге предмете кориштене приликом паљења возила.

Према првим проценама штета која је причињена током извршења овог кривичног дела премашује износ од 150 хиљада евра.

Иначе, инспекторима Полицијске управе у Пријепољу требало је свега нешто више од 24 часа да равестле овај случај који је узнемирио житеље ове општине. Сигурносне камере снимиле су цео напад што је полицији било од велике помоћи.

Извор: Вечерње новости

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.