Лимузином преко Присоја

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 27. октобар 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Дочекали да се повежу два села - радови 27. октобра (foto: Дамљан Топаловић)

Коначно су повезана села Трудово и Горње Трудово, раздвојена „старом границом“ пре 184 године.

Из Трудова се преко Присоја у Горње Трудово и обратно  може стићи – путничким возилом.Коначно су повезана два села у две месне заједнице – Јасеново и Божетићи.

У суботу су машине фирме  „Мида“ насуле тампон на траси пута од некадашње продавнице у Трудову према Присоју. За ову деоницу није била пара када је у лето 2016. године булдожер спојио два Трудова, која су 1834. године раздвојена „старом  границом“ између Кнежевине Србије и Отоманске царевине. 

Мештани се надају да ће за који дан на трасу стићи и ваљак Мештани се надају да ће за који дан на трасу стићи и ваљак

Трудовци су дочекали  да се  повежу са комшијама после бројних молби и обијања прагова, али и  низа перипетија и оспоравања оправданости радова за које су, уз подршку  општине и месне заједнице, издвојили део средстава.

- Лакше ће се  стизати до комшија, као и превозити грађа, стока и други производи.До асфалта у Горњем Трудову је нешто више од три километра и брзо се стиже до продавница у Штиткову и на Боровитој Главици у Божетићима, где је и ветеринарска станица.Пут преко преко Језаве и Крста биће лако одржавати јер је обравнит, на тврдом терену, са два мања успона. Напролеће организујемо акцију раскресивања растиња поред пута преко Присоја – истиче пензионер Драго Топаловић, који се са Шанца вратио на дедовину и био најагилнији у акцији повезивања два села.

Помогле и комшије, тампон из мајдана у засеоку Џекулића Помогле и комшије, тампон из мајдана у засеоку Џекулића

Трудовци су прошле године, уз пут преко Ојковице, добили и други излазак на  регионални пут Кокин Брод - Јасеново – Прилике. Уз помоћ земљака и пријатеља, сакупили су 1.500 евра за насипање пута од задружне продавнице преко Меког Дола до школе на Лучици.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.