Спасиоци и рафтери трагају за несталим рибаром у Прибоју (видео)

ppmedia.rs 21. октобар 2018. године Друштво Коментари

Спасиоци и рафтери на Лиму (foto: А.Ровчанин)

У Прибоју и даље траје потрага за рибаром Верољубом Симовићем (38) који се утопио у суботу у поподневним часовима док је пецао рибу на Лиму. Сумња се да је до несреће дошло пошто се рибар оклизнуо и пао у реку, преко пута фабрике „Монтажа“,изнад места где се гради нова хидроцентрала. За њим безуспешно више од 24 часа трагају припадници Ватрогасно спасилачке јединице и чланови ратфинг клуба “Еко Лим” из Прибоја.

Несрећни мушкарац је на пецању био у друштву двоје деце, приликом забачаја оклизнуо се и упао у воду која га је однела. Видевши шта се десило оцу малишан је отрчао кући, која се налази на неких пола километра од места трагедије, и позвао помоћ, док је девојчица остала на обали.

Убрзо је обевештена, полиција и спасиоци који су кренули у потрагу за мушкарцем.

Рибари кажу да се ради о искусном риболовцу који је свакодневно пецао на потезу од Бањског Чамца према Романдићима.

Недалеко од места где је упао у воду налази се и породични дом Симовића.

– Верољуб је био искусан рибар, познавао је одлично терен на којем је пецао, између осталог ту недалеко је и живео. Лим још није велики, вода није брза и дубока па смо сви ми који позанејемо ову реку запрепаштени како га је однела вода и како није успео да се спасе – прича средовечни риболовац из околине Прибоја.

Командир Ватрогасно спасилачке јединице Вујадин Ковачевић каже да спасиоци, потпомогнути са рафтерима претражују терен и трагају за рибаром.

– Спасиоци чине све што је у њиховој моћи не би ли пронашли младића. У претрази обале помажу нам и рафтери – рекао је Ковачевић.

Ипак уколико рафетри и спасиоци не пронађу тело младића, у Прибој би током понедељка требало да стигну рониоци жандармерије који би претражили речно кортито.

Обзиром да је због изградње хидроцентрале оно сада промењено и продубљено, претпоставља се да има и пуно подводних рупа насталих вађењем песка, те се сумња да би рибар ово тело могло да буде заглављено у некој од подводних увала.

Извор: Новости

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.