Дочек бруцоша у Београду

zlatarinfo.rs ( Aна Вуковић ) 08. октобар 2018. године Друштво Коментари

Dobrodošlica za brucoše Прошла генерација нововарошких бруцоша (foto: Раде Прелић )

Дочек нове генерације нововарошких бруцоша који су уписали факултет у Београду, биће организован у суботу у 13 часова у амфитеатру 216 Машинског факултета. 

Ово је треће по реду дружење најмлађих студената из нашег града које се организује у главном граду, а идеја је, како објашњава Зоран Гујаничић, председник Завичајног удружења Нововарошана у Београду, да оваква окупљања постану традиционална.

– Бруцоши ће имати прилику да се упознају са старијим студентима, али и професорима и сазнају шта их то чека у овој етапи живота. Моћи ће да размене искуства, чују савете старијих да се информишу шта их све чека током студија у Београду – објашњава Гујаничић.

Наше најмлађе студенте ће дочекати најуспешнији академци из Нове Вароши, али и професори и асистенти неколико факултета  Универзитета у Београду, који потичу из нашег краја. Са њима ће бити и представници Студентског центра Београда, али и чланови организације „Стара Рашка” која увек подржава активности Нововарошана у Београду. 

Ове године, факултете у главном граду уписало је 42 свршених матураната Гимназије „Пиво Караматијевић” и Техничке школе из Нове Вароши.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.