Понуда нововарошких неимара најповољнија

ppmedia.rs 02. септембар 2018. године Друштво Коментари

Детаљ са асфалтирања прве деонице пута од Коловрата ка Сељашници Детаљ са асфалтирања прве деонице пута од Коловрата ка Сељашници (foto: А.Ровчанин)

У Министарству привреде отворене су понуде за другу фазу реконструкције пута Коловрат – Сељашница. Од три приспеле понуде, најповољнија је била предузећа „Сложна браћа“ из Нове Вароши.

За припремне и асфалтерске радове на деоници од Жунића Поток до Сланог Блата, дужине око 3,6 километара, по понуди коју је доставило нововарошко предузеће биће неопходно око 121,5 милиона динара. Рок за завршетак радова од дана увођења извођача у посао прецизиран је на 75 дана.

– Пројекат обухвата замену доњег слоја пута, затим коловозну конструкцију ширине 5,5 метара и одводњавање, постављање тротоара у ширини од 2 метра са леве стране и 1,5 метара са десне стране пута. Предвиђено је да деоница пута од школе на Сељашници па до Сланог Блата буде ужа, па ће тако ширина коловозне траке на овом делу бити 3 метра, док ће обе стране пута бити оивичене банкинама ширине пола метра – казао је члан Општинског већа задужен за инвестиције Едиб Кајевић.

Иначе, на тендер које је Министарство привреде спровело, стигле су три понуде. Поред предузећа “Сложна браћа” за овај посао биле су заинтересоване и фирме “Рад Лабуд плус” из Пријепоља и “Путеви а.д.” Ужице. Понуда коју је дала фирма из Нове Вароши је за око милион и по динара била повољнија од друге две. Уговор са поменутим изводјачем биће потписан тек пошто понуда додје са стручне оцене, што је обавезна процедура за послове који се финансирају државним средствима. Пројекат партнерски финансирају локална самоуправа и ресорно министарство кроз програм Регионалног развоја који спроводи уз помоћ средстава зајма Европске инвестиционе банке.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.