Поправљен пут Анатема - Кадина Стена

zlatarinfo.rs (Д. Гагричић) 14. јул 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Раскрсница на Анатеми, између Мучња и Чемернице (Фото: М. Караклајић)

Општине Ивањица и Нова Варош испуниле зимушњи договор у Кушићима.

Oдвођењем воде са коловоза, копањем канала, насипањем  300 кубика млевеног камена из мајдана под Мучњем и ваљањем трасе, фирма АТЗР „Никола Парезановић“ из Ивањице поправила је макадамски пут Анатема – Кадина Стена, дуг три километра.

Пут  испод Чемернице, од раскрснице  регионалног пута Прилике - Јасеново – Кокин Брод, на Анатеми,  до Кадине Стене  на  ивањичко-варошкој међи, кључна је деоница која омогућава повезивање  четири сеоска центра Старог Влаха  - Катића, Мочиоца, Кушића и Штиткова. 

Бржи и лакши превоз између увачког и моравичког дела Старог Влаха Бржи и лакши превоз између увачког и моравичког дела Старог Влаха

Пре неколико недеља слични радови изведени су и на путу Штитково – Кадина Стена у нововарошкој општини, па се сада брже и лакше стиже у долину Моравице, до Ивањице и према Драгачеву. Овуда је за 5о километара краћи пут од Чачка него преко Златибора.

- Камо среће да смо оволико урадили бар пре пет или десет година – имали би мање трошкове и сигурнији превоз?! Уз дрвосече, пут користе и друге камионџије,  па купци стоке, кромпираши лакше стижу до њива у Штиткову и околним селима, а возило млекаџија преко Дубоке пролази три пута дневно. Знатно је више и путничких аутомобила – каже Владета Несторовић, сељак из Маскове, иницијатор акције да се 1991. године прокопа пут,  механизацијом „Србија-шума“ и горивом донатара, а касније наставе радове уз помоћ ивањичких путара.

Иницијатива за повезивање села на „старој граници“, стара деценијама,  покренута је пре шест година, а обновљена прошле зиме  и договорена на састанку мештана и представника две општине у Кушићима.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.