Нови садржаји магнет за туристе

danas.rs ( Р. Поповић) 06. јул 2018. године Туризам Коментари

Hotel Panorama (foto: zlatarinfo.rs)

Аква парка на Златарском језеру, зип-лајн на подручју туристичке зоне на Бабића брду, десетодневни пакет за активни одмор само неки од новитета у понуди.

Добра посета током маја најављује берићетно и лето, а како би број туриста надмашио прошлу годину, у Туристичкој организацији „Златар“ уводе нове и разноврсне ванпансионске садржаје.

Први је аква парк чија би изградња ускоро требало да започне на Златарском језеру. Модеран комплекс на води, замишљен као забавни односно спортски полигон са бројним садржајима, градиће се у непосредној близини Визиторског центра на Кокином Броду на површини од око 1300 квадрата. Средства за његову изградњу од 4,6 милиона динара обезбедили су Министарство туризма и Општина Нова Варош.

За љубитеље адреналинских садржаја током овог лета биће пуштен у функцију први зип-лајн у нововарошком крају. Његова изградња, на још увек непрецизираној локацији, у дужини од око 1000 метара, коштаће око 2,2 милиона динара, а новац је опредељен из републичке касе уз мање учешће локалне самоуправе.

Адреналин парк на Златару (foto: Р. Поповић)

Туристичка организација „Златар“ добила је на конкурсу Министарства туризма „зелено светло“ и за пројекат под називом „Златовање“. У његовом фокусу је интензивна и континуирана промоција потенцијала нововарошког краја, а читав програм спроводиће се у сарадњи са организацијом „Србија за младе“.

– Реч је о концепту активног одмора на планини током летњих месеци, на период не краћи од седам дана. Предах од летњих врелина, нетакнута природа, гостољубиви домаћини и приступачне цене на Златару најбоља су алтернатива одласку на море, идеална понуда породичног одмора, као и шанса, посебно за младе, да активно проведу летњи одмор и посете једну од најлепших дестинација у Србији – појашњава в.д. директор овдашње Туристичке организације и управник „Панораме“ Бранко Пуцаревић и додаје да „Златовање“ пружа оптималан пакет којим се овдашња планинска лепотица приказује као идеално одредиште за одмор и рекреацију.

Иначе, смештајни капацитети на Златару већ од средине јуна требало би да буду максимално попуњени. Ради се о око 1.000 кревета у неколико хотела, вила, апартмана, сеоских домаћинстава и објеката народне радиности. Ако је судити по досадашњем букингу, одлична посета очекује се у приватном смештају, а задовољство не крију ни у пословодству хотела „Панорама“ који је пун до средине септембра.

– Након полазника рекреативне наставе, екскурзија и индивидуалаца из земље и иностранства који су у хотелу боравили током априла и маја, већ за десетак дана смештајне капацитете попуниће спортисти. Смењиваће се у групама све до јесени, а на припремама ће боравити одбојкаши, кошаркаши, фудбалери, рукометаши из различитих делова земље, али и из региона и Турске – каже Пуцаревић, уз податак да је у овом објекту у првом кварталу 2018. остварено близу 9.500 ноћења, што је за око 40 посто више него у истом периоду лане.

-Туристичку експанзију очекујемо нарочито у другој половини јула и током августа када ће се у Новој Вароши одржати низ традиционалних туристичких, културно-забавних, привредних и стручних скупова и манифестација. Окосницу свакако чини „Златарфест“, а припреме за фестивал су већ у току. У сарадњи са локалном самоуправом, која је покровитељ манифестације, формиран је организациони одбор, а надлежна комисија расписала је јавну набавку за учеснике музичко-забавног програма. Укупан буџет за „Златарфест“ је око три милиона динара, што ће бити довољно да за госте и наше суграђане приредимо разноврстан програм – додаје Пуцаревић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.