Општина Чајетина доделила признања

cajetina.org.rs 30. јун 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Поводом Дана општине Чајетина (30. јун) и 90 година од када је Чајетина проглашена варошицом, данас су додељена признања појединцима и колективима који су, у претходних годину дана, остварили запажене резултате у својим областима.

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић нагласио је да се локална самоуправа определила да ради у општем интересу, да развија своју локалну заједницу, у складу са законом и јединим постојећим Уставом Републике Србије, да ради у интересу грађана који живе на територији општине Чајетина, бројних туриста који овде долазе, као и бројних инвеститора који улажу свој капитал на Златибору. 

Predsednik opštine Čajetina -  Milan  Stamatović

„Mи дајемо повластице домаћим инвеститорима, не дајемо странцима, не узимамо од вас ваше приходе па да дајемо страним компанијама, не поклањамо земљиште страним компанијама. Нама инвеститори плаћају своје обавезе, плаћају земљиште и знају то да цене као што и ми њих ценимо због тога јер је то један заједнички допринос. Наша највећа инвестиција је „Голд гондола“ коју планирамо да завршимо у најкраће могућем року“ нагласио је председник Стаматовић.

Стаматовић је још додао да је „наша дужност и обавеза да поштено, одговорно, достојанствено и уз уважавање различитости и постојећих закона радимо у општем интересу“, честитајући на крају свим добитницима заслужених признања.

Признања општине Чајетина припала су:

Радомиру Јанковићу из Рожанства, власнику "Месаре Јанковић", једне од ретких месара која на тржиште пласира производе који воде порекло са наших простора. Фирма  тренутно има 22 радника.

Драгану Никићу из Чајетине, власнику "Фото студија Никић", који постоји већ две деценије, као својеврсни хроничар дешавања у општини.

Петру Тешићу, власнику фирме "Горштак" из Бранешког Поља. отворене 1989. године на Тари, а која од 2005. године послује у Бранешком Пољу. Фирма је почела са двојицом радника, а сада запошљава 75 људи, који раде на производњи резане грађе и пелета.

Драгици Божовић, пољопривредном произвођачу из Даутовца, која тренутно брине о 10 музних крава и две јунице. Годишње млекари „Спасојевић“ преда око 40.000 литара млека.

Ивану Тмушићу, дугогодишњем капитену кошаркаша Златибора. Са капитенском траком водио је кошаркаше Златибора до историјског успеха - пласмана у најјачи ранг српске кошарке и на Куп Радивоја Кораћа. Кошаркашки савез Србије уручио му је на Купу признање као играчу који је прошао четири такмичарска ранга са истим тимом.

Владимиру Вирићу, произвођачу млека из Криве Реке. Породица Вирић тренутно има 39 крава музара, 12 приплодних јуница, укупно 67 грла. Дневно млекари „Лазар“ Блаце преда 630 литара млека.

Захвалнице и новчане награде у износу од 30 хиљада динара припале су: Марији Спасенић (Крива Река), Ружици Рајаковић (Мачкат), Вери Млађеновић (Чајетина), Стојанки Грујовић (Мачкат), Емилији Милојевић (Чајетина), Александру Марићу (Мачкат), Бранки Нешевић (Чајетина) и Миливоју Милосављевићу (Шљивовица).

Захвалница "Зоран Тмушић" за хуманитарни рад припала је београдској новинарки Тамари Грујић, идејном творцу емисије "С Тамаром у акцији". Својим досадашњим радом помогла је реновирање 12,300 квадрата, тачније 154 дома и помогла 154 породице - од тога 460 деце, да живе у неупоредиво бољим животним условима.

Tamara Grujić i Milan Stamatović

Општинске похвалнице примили су ученици: Александар Вученовић (ђак генерације), Наталија Божовић, Теодора Жунић, Нађа Радибратовић, Милица Смиљанић, Милан Војиновић, Марија Бојовић (ђак генерације), Анђела Гојковић (ђак генерације) и Катарина Николић. Они су такође добили златник са ликом Вука Караџића, као и породичне улазнице за "Дино парк".

"Златиборска повеља" припала је Мирољубу Алексићу, власнику "Алко групације" која је ове године на Златибору отворила "Гранд хотел Торник", тренутно највећи хотел на Златибору и једини са "пет звездица", капацитета 357 соба и апартмана. Намера је да се у каснијој фази "Гранд хотелу Торник" придружи и "Хотел Торник скај" са ротационим рестораном и хелиодромом, па ће они заједно представљати велелепну целину.

Мирољуб Алексић и Милан Стаматовић

У име "Алко групе" власник Мирољуб Алексић,  захвалио се на признању, истакавши да је „врло задовољан што је отварањем хотела на Златибору дао мали допринос развоју једне туристичке дестинације која је вероватно једна од најзначајних, ако не и најзнaчајнија у Србији". "Срећан сам што ће Златибор врло брзо добити и гондолу, у скорије време надам се и аеродром, ауто-пут,  што ће створити услове за још већи број туриста од тренутних милион евидентираних, и отварање Златибора за богатију туристичку клијентелу“, закључио је Алексић.

Свечаности доделе признања заслужнима присуствовали су, између осталих. представници братских општина Херцег Нови, Трново и Лакташи, као и министар трговине и туризма у Влади Републике Српске Ратко Чкоњевић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.