Депоније на капији Златара

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 10. јун 2018. године Друштво Коментари

Сметлиште на прагу хотелског комплекса на Бабића Брду (Фото: Д. Гагричић) Сметлиште на прагу хотелског комплекса на Бабића Брду (Фото: Д. Гагричић)

Ружне слине планине код полигона, испод Цвијетњака.

На капији Златара, код полигона ауто-школе и првих шумарака  између Пуцаревине и Бабића Брда, објектив је забележио неколико слика које руже лице планине.

На ивици полигона, уз пут за Батаковиће, одавно   је неколико депонија смећа и грађевинског шута, те одбачених ствари намештаја и покућанства.Ругло испод Цвијетњака на само коју десетину пута од  пешачке стазе и бројних посетилаца и регионалног пута преко Златара, на прагу хотелског комплекса...?!?

Лоше навике  - ломача и отпад  на асфалту полигона Лоше навике - ломача и отпад на асфалту полигона

- Не знам коме више да се жалимо и од кога да тражимо помоћ да се спречи овај јавашлук и брука? Мештани из околних насеља довозе отпатке у приколицама и џаковина, у суботу увече су гомиле биле заузеле пола пута, а можда нам и пут  затворе! – огорчен је Зоран Батаковић, који је направио и једну фотографију.

Затрпан део пута за Батаковиће (субота, 9. јуна (Фото: З.  Батаковић) Затрпан део пута за Батаковиће (субота, 9. јуна (Фото: З. Батаковић)

О немару грађана и нераду инспекција сведочи и друга депонија поред ломаче на асфалту... 

Можда би нам добродошла искуства из других средина, где уз превентивне мере и добро опремљене патроле иннспекција (возила и камере за снимање ноћу) успешно лове прекршиоце  у две смене и нерадним данима, па  дебеле казне стижу по џепу.

Истовар смећа, у сред бела дана (недеља, 10. јуна) Истовар смећа, у сред бела дана (недеља, 10. јуна)

Лице туристичке зоне руже и оборени путоказ (још од зимус) код будућег дечјег одмаралишта, па осушена и поломљена стабла на Бабића Брду, коме сушење оморика, сеча због градње и изваљена  стабла прете да постане – голометина?!

Немар - путоказ зарастао у траву Немар - путоказ зарастао у траву

Туризам нису само каталози и проспекти, слаткоречиви туристички радници, власници пансиона и соба и представници власти, па љубазни конобари, насмејане рецепционерке, богата трпеза...?!

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.