55. МОСИ у Прибоју од 4. до 8. јула

ppmedia.rs 25. мај 2018. године Спорт Коментари

Zlatarinfo logo

Највећа аматерска спортска манифестација на Балкану, Међуопштинске омладинске спортске игре биће одржане ове године од 4. до 8. јула у Прибоју. Око три хиљаде спортиста из 30- так општина са подручија југозападне Србије, севера Црне Горе и из Босне и Херцеговине надметаће се у 15 спортских дисциплина у мушкој и женској конкуренцији.

Оваква одлука донета је на Скупштини МОСИ у присуству 30 делегата из све три државе. Игре су шанса и да се обнови оронула спортска инфраструктура града домаћина, за шта је помоћ обећала и Влада Србије.

Спортисти са тромеђе Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине надметаће се у атлетици, одбојци, кошарци, рукомету, фудбалу, стрељаштву, шаху, планинарству, малом фудбалу, риболову, стоном тенису, одбојци на песку, каратеу, тенису и бициклизму. У пара МОСИ спортисти ће се такмичити у четири дисциплине. Крајњи рок за пријаву општина и градова је 13. јуна када ће се знати и тачан број такмичара.

Делегати 55 МОСИ у Прибоју, Делегати 55 МОСИ у Прибоју, (foto: ppmedia.rs)

Припреме у граду на Лиму за МОСИ у пуном су јеку. Реконструишу се спортски терени, ради се и на умивању градских улица и паркова. Локална самоуправа неби била кадра да исфинансира све радове из своје касе па је у помоћ притекла Влада Србије.

– Од 200 милиона динара колика је укупна вредност радова који се тренутно изводе на спортској инфраструктури у нашем граду Влада Србије издвојила је 140 милиона. Тренутно се ради на комплетној обнови градског стадиона, где ће бити постављена тартан стаза, саниране трибине где ће бити постављене столице, па ће овај објекат добити модеран и савремен изглед. Радимо и на обнови других спортских терена. Сви радови биће завршени на време тако да ће спортисти имати одличне услове за такмичење – тврди први човек општине Лазар Рвовић.

Први човек општине Прибој Лазар Рвовић Први човек општине Прибој Лазар Рвовић (foto: ppmedia.rs)

Домаћин игара, да би спортистима и бројним гостима употпунио боравак у Прибоју побринуо се да обезбеди богат музички програм. У данима МОСИ на градском Тргу према најавама организатора наступиће Сергеј Ћетковић, Џенан Лончаревић Халид Бешлић и Лексингтон бенд.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.