Стихови у част Ћирила и Методија (фото)

zlatarinfo.rs 25. мај 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Књижевници - Братислав Р. Милановић и Драган Лакићевић из СКЗ (foto: zlatarinfo)

Дан словенски писмености – 24.мај у Основној школи „Живко Љујић“ обележен је књижевном вечери у част Ћирила и Методија, браће из Солуна, који су створили глагољицу, прво писмо Словена и ударили темеље писмености.

Уз краћи филм и представљање богате издавачке делатности Српске књижевне задруге из Београда,   основане 1892. године, песме су читали чланови и аутори СКЗ Братислав Р. Милановић и Драган Лакићевић,  главни уредник.

Стихови у част Ћирила и Методија

Стихови у част Ћирила и Методија

У пригодном програму за ђаке, просветаре, представнике града и госте из Прибоја и Пријепоља наступили су и чланови ликовне и драмске секције и певачка група школе, а младим ствараоцима Бојани Ранитовић (V), Тањи Мандић (VI)и Ани Јовановић (VIII)уручене су награде.

Стихови у част Ћирила и Методија

Стихови у част Ћирила и Методија

Стихови у част Ћирила и Методија

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.