Бесплатно летовање за малишане из Нове Вароши

novosti.rs ( A. Ровчанин ) 18. мај 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Са прошлогодишњег летовања у Херцег Новом

Захваљујући уговору омогућен летњи одмор за децу из породица слабијег материјалног стања. Нововарошка општина обезбедила из своје касе милион динара. Уговор о реализацији програма бесплатног летовања малишана из породица слабијег материјалног стања потписали су директорка Центра за социјални рад Јелена Лековић и Горан Цмиљановић, лиценцирани туристички заступник Дечјег и омладинског одмаралишта у Сутомору.

– Очекујемо да ће деца из Нове Вароши бити задовољна смештајем у нашем одмаралишту у Сутомору, које је апартманског типа, као и исхраном, здравственом негом и свим другим пратећим садржајима који су им на располагању у недавно комплетно адаптираном објекту у власништву општине Прибој – каже Цмиљановић.

Центар за социјални рад ће, у сарадњи са школама, ових дана започети дефинисање спискова потенцијалних кандидата за летовање, а на основу претходно донетог правилника о начину избора деце за боравак на мору.

Право на бесплатан боравак на мору имају деца самохраних родитеља, малишани из породица које се налазе на евиденцији Центра за социјални рад, као и оних материјално угрожених породица, чији малишани до сада нису били на мору. Уколико остане слободних места, прилику да уживају у Сутомору имаће и деца чији је један родитељ или су оба родитеља запослена, али уз новчану доплату у износу од 5.000 и 10.000 динара по детету.

Потписивање уговора о бесплатном летовању,  Горан Цмиљановић и Јелена Лековић Потписивање уговора о бесплатном летовању, Горан Цмиљановић и Јелена Лековић (foto: Вечерње новости)

– Овог лета ће о малишанима бринути пар учитељица и представници Центра – појашњава директорка Центра за социјални рад Јелена Лековић. – Програм бесплатног летовања малишана из породица слабијег имовинског стања спроводи се већ шесту годину заредом. Захваљујући овом пројекту, око 300 првака летовало је на Црногорском приморју – у Бечићима, Чању и Херцег Новом.

Молба

Претходних година акцију општине и Центра подржала је и неколицина локалних привредника. Организатори апелују за помоћ и овог лета да би се малишанима обезбедили лекови, освежење и ужина током путовања, као и доплата додатних туристичких садржаја за децу, како би им боравак на мору био потпун.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.