Оцене у софтверу записане

novosti.rs ( A. Ровчанин ) 09. мај 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Настава у ОШ "Добрисав Добрица Рајић" / Фото А. Р.

ОШ "Добрисав Добрица Рајић" у Бистрици увела Електронски дневник. Први у Златиборском округу примењују нову наставну праксу.

Основна  школа "Добрисав Добрица Рајић" у Бистрици, прва је међу образовним установама Златиборског округа која је у своју наставну праксу укључила примену електронског дневника, иновације, чије су се прве идеје јавиле пре само неколико месеци, односно са почетком текуће школске године.

Наиме, Министарство просвете, науке и технолошког развоја покренуло је пилот-пројекат "е-дневник" у школама које задовољавају критеријуме, поседују одговарајућу техничку опремљеност и заинтересованост наставника за овакав начин рада. Тим поводом је и организована бесплатна обука за наставнике из оних школа које су се пријавиле за учешће у овом пројекту.

Координатор за "е-дневник" у овој школи подно Златара, која броји око 30 ученика је наставник информатике и рачунарства, Бојо Обућина, пренео је колегама своја искуства са обуке која је спроведена почетком ове године, те је пробна верзија "е-дневника" била укључена у рад средином марта.

- После веома добре прихваћености од стране свих предметних наставника и њихове успешности у примени, права радна верзија "е-дневника" у овој школи је почела да се примењује одмах након двадесетак дана. По мишљењу наставника, ова иновација ће допринети унапређењу наставне праксе и не захтева никаква посебна улагања нити напоре, већ подразумева основну електронску писменост, једноставна је за примену и омогућава прегледно вођење и педагошке евиденције и наставне праксе - каже наставник информатике и рачунарства Бојо Обућина.

Ова сеоска школа представља пример како жеља за унапређење рада и образовног система нема везе са бројем ученика нити са савременошћу саме школе, те ни отежани услови, слабија покривеност сигнала интернета на овом подручју, нису омели вредан кадар ове школе да усвоји иновацију. Увођење електронских дневника ускоро ће почети да се примењује и у средњој Техничкој школи у Новој Вароши.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.