Пожар на Голији прогутао 10 хектара шуме

glaszapadnesrbije.rs 03. мај 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo (foto: Инфо Лига)

У пожару који је избио јуче око 15 часова на Голији, тачније Дајићком брду, изгорело је 10 хектара чамове шуме.

Само брзом интервенцијом пре свега мештана али и Ватрогасне службе Ивањица, јавних предузећа и других надлежних органа у локалној самоуправи, спречено је да се пожар прошири и поприми катастрофалне размере. Обзиром да је реч о неприступачном терену где махом преовладава шума велики део Голије био је у опасности. Ватрогасци и остали учесници у гашењу пожара првенствено су морали да изолују ватрену стихују па тек онда да приступе гашењу.

Учествовало је око 50 људи а на терну је било шест цистерни из Ватрогасне службе, ЈКП ’’Ивањица’’, ЈП ’’Србијашуме’’ и предузећа ’’Путеви’. Иако је пожар локализован , током ноћи обезбеђено је дежурство јер опасност није прошла а ситуацију додатно отежава јак ветрар који интезивно дува.

Узрок пожара је непознат,претпоставља се да је у питању људски фактор.

Инфо Лига

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.