Aсфалт на Јаворском путу

stararaska.org 26. април 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Стиже асфалт на стару границу испод Василијина врха (foto: Архива Златаринфа)

Последња деоница од Љепојевића до саборишта и споменика мајору Илићу биће завршена до Петровдана. Делегација Старе Рашке у посети Путевима Србије.

У уторак 24. априла 2018.године директор „Путева Србије“ у Београду г. Зоран Дробњак примио је делегацију Хуманитарне организације „Стара Рашка“.

Повод за пријем је асфалтирање неких путних праваца у Рашкој области, како би „Стара Рашка“ успешније реализовала своје циљеве и задатке.

У првом плану је асфалтирање 3,5 км пута преко Јавора, који спаја општине Нова Варош и Ивањица. Асфалтирање ове деонице пута је ургентно због одржавања историјско-културне манифестације Јавор 2018, која садржи: Обележавање Јаворског рата (1876-1878), у коме учествује Министарство одбране односно Војска Србије, Час историје посвећен Јаворском рату и Сабор српске омладине из матице и расејања. Очекује се да покровитељ Манифестације буде председник Србије г. Александар Вучић.

Делегација Старе Рашке у разговору са г. Дробњаком Делегација Старе Рашке у разговору са г. Дробњаком (foto: stararaska.org)

Господин Дрбњак је обећао да ће до Петровдана 12. јула текуће године бити асфалтиран пут на Јавору – од Споменика мајору Илићу до Спомен обележја на Калипољу. Осим пута, обећао је да ће „Путеви Србије“ уредити простор (плато) за одржавање Манифестације на Јавору, чиме ће Јавор добити инфраструктуру за одржавање великих скупова.

Предмет разговора је било и асфалтирање пута од Штиткова у општини Нова Варош у правцу Кушића и Катића у општини Ивањица у дужини 13,5 км, којим се спајају два региона – Златиборски и Моравички. Ова траса пута од Штиткова према Ивањици почеће да се ради на пролеће 2019. године, не пре због недостатка средстава, која нису планирана за овај пут у 2018. години.

Пут кроз Љепојевиће, према Јавору Пут кроз Љепојевиће, према Јавору

Са овим пријемом, а пре тога пријемом у Кабинету председника Србије „Стара Рашка“ добија на значају као важан фактор деловања у Рашкој области, уз подсећање да је Организација 2008. године основала Манифестацију на Јавору. Њена сардња са државом коначно је почела, а почела је на најбољи начин. Данашња власт у земљи препознала је циљеве и задатке „Старе Рашке“, на добробит Рашке области и њеног угроженог становништва. 

Управни одбор 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.