Председниче, дајте струју Јелићима

glaszapadnesrbije.rs 17. април 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Хидо Муратовић са породицом Јелић, фото: Х. Муратовић

У вишегодишњој борби да осмочлана породица Дарка Јелића из села Црвско, у општини Сјеница добије струју, познати хуманитарац из Новог Пазара Хидо Муратовић писмено се обратио и председнику Србије Александру Вучићу.

Од челника локалних власти и електропривреде, Јелићима годинама стижу обећања да ће им укључити струју, али од тога ништа. Као главна препрека наводи се чињеница да је њихово имање на граници Србије и Црне Горе, те се не зна ко је надлежан да им омогући електро снабдевање.

Муратовић у писму председника Вучића обавештава да се хуманитарним радом бави већ тридесетак година и да обилази „заборављене душе“ по селима Пештера, Голије, Рогозне. Уз помоћ донација добрих људи из земље и иностранства сиромашнима је изградио 30 кућа, а за свој рад је добио више награда. Муратовићу, међутим, никако не успева да помогне Јелићима да добију струју.

„Председниче, породица Јелић никада није имала струју у својој кући, ни за време Тита. Господине председниче, нажалост породица Јелић не зна ко је председник државе у којој живе, нити ко је председник општине којој припадају. Обраћао сам се надлежним у општини Сјеница и вашим људима у Влади Републике Србије, који знају за судбину ове породице. Сви су се правдали да се Јелићи налазе педесет метара на територији Црне Горе. Мислим да има решења за ових осам заборављених душа, но нажалост код људи се изгубила доброта“, поручује Муратовић у писму Вучићу.

Наводећи да су Даркови родитељи преминули, а да нису доживели да им засија сијалица у кући, Муратовић апелује на председника да помогне да Даркови синови више не пишу домаће задатке уз петролејку.

Данас

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.