''Стара Рашка '' слави годину пунолетства

zlatarinfo.rs ( Раде Прелић) 26. фебруар 2018. године Друштво Коментари

(foto: Раде Прелић)

Ове године Хуманитарна организација "Стара Рашка" обележава 18. година свог постојања.

Основана је 2000. године са циљем побољшања услова за живот и рад угроженог становништва Рашке области. Својом приоритетном активношћу покрива област 6 општина, што чини простор површине око 5.000 квадратних километара и око 300.000 становника. До сада је на том подручју донирала око 3 милиона евра како у новчаним тако и у робним донацијама. 

Дан " Старе Рашке"

Широку лепезу активности "Стара Рашка" остварује ангажовањем свог чланства од 3.500 физичких и преко 200 правних лица, а узорне резултате своје мисије остварује, пре свега, уз помоћ својих донатора из земље и иностранства.

Милован Ивановић, председник Управног одбора ХО  Стара Рашка Милован Ивановић, председник Управног одбора ХО Стара Рашка (foto: Раде Прелић)

Своју славу Свети Симеон Мироточиви ова хуманитарна организација обележила је у Храму Светог Димитрија на Новом Београду, а сечење Словског колача обавио је владика милешевски Атанасије.

Дан " Старе Рашке"

Годишња Скупштина "Старе Рашке" одржана је потом у Свечаној сали С.О. Нови Београд, у присуству великог броја, чланова, донатора и гостију. Скупу су присустовали и председници општина Нова Варош, Сјеница и Прибој.

Дан " Старе Рашке"

Дан " Старе Рашке"

И ове године додељене су традиционалне награде и признања. Награда "Гордан Ранитовић" додељена је новинару РТС-а Бранку Станковићу, а додељене су и новчане награде најбољим студентима из Рашке области.

Дан " Старе Рашке"

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.