На Златару срце куца јаче

zlatarinfo.rs ( Роса Јаковљевић) 26. фебруар 2018. године Туризам Коментари

Zlatarinfo logo Представљени туристички потенцијали нововарошког краја - са штанда ТСЦ Златар

Посетиоци 40. сајма туризма у Београду, поред Златара и резервата природе “Увац”, велико интересовање показали за културно-историјско наслеђе.

Слоган овогодишњег 40. Међународном сајму туризма у Београду био је „Одмор те чека", а ТСЦ „Златар” је, са пуним правом, посетиоцима штанда поручио какав их утисак чека на нашој дестинацији кроз слоган  „Златар - где срце куца јаче”! 

Огромно интересовање посетилаца штанда ТСЦ „Златар”, од 22 до 25. фебруара 2018. године, у потпуности је оправадало наступ на овогодишњој сајамској манифестацији. Понуда златарског краја представљена је кроз редизајниране брошуре „Златар - 285 златних дана“, „ Нова Варош – Доживети и пожелети“, „Сеоски туризам“, туристичку карту Златара, каталоге хотела и многобројне флајере приватног смештаја и сеоских домаћинстава, једнодневних и вишедневних излета.... Поред тога што је планина Златар препознатљива по својој нетакнутој природи, благотворним својствима за здравствени опоравак, рекреацију, спорт и авантуру, неизоставни адути нашег краја, свакако су гостољубивост, добра храна и повољан смештај, с тога су, још увек, главне предности туристичке понуде општине Нова Варош и планине Златар. 

Трпеза, уз повољне цене смештаја, храна је адут Трпеза, уз повољне цене смештаја, храна је адут (foto: ТСЦ "Златар")

(foto: Раде Прелић)

Током четири сајамска дана, по посећености, свакако се издваја субота, као најфреквентнији дан, када је и на нашем штанду забележена највећа посета, чему је посебно допринела централна презентација у оквиру које се представио тамбурашки оркестар Дома културе „Јован Томић” са специјалним гостом Дарком Прелићем, првим фрулашем Србије 2016. године.  Поред многобројних посетилаца и општинских званичника, присуствовао је и оснивач „Карић фондације“ Богољуб Карић, а велику подршку пружили су нам Завичајно удружење Нововарошана у Београду и хуманитарна организација „Стара Рашка”. Током промоције сви гости штанда су имали прилику да дегустирају традиционалну храну са златарске трпезе, аранжирану у режији хотела „Панорама“ и хотела „Златарски бисери“. Презентација је привукла велику пажњу јавности и медија.

Дружење уз песму Дружење уз песму (foto: Раде Прелић)

Маскота СРП  Увац ,  Суп Срећко Маскота СРП Увац , Суп Срећко

Ове године представљене су све лепоте и туристички потенцијали којима општина располаже, те су посетиоци највише интересовања показали за планину Златар, Специјални резерват природе „Увац” са укљештеним меандрима и заштићеном ретком врстом птице лешинара - белоглавим супом,. Међутим, оно што је ново јесте интересовање посетилаца за културно историјско наслеђе. Велики број посетилаца нашег штанда се интересовао за организоване туре и посете манастирима и верским објектима што нам говори да ће се број туриста који долазе због верског туризма повећавати. Ранијих година гости су били углавном породични људи и рекреативци, било је и оних који долазе због здравственог и сеоског туризма па нас ово интересовање радује и пружа нове могућности за развој туризма. 

Посетиоци промоције, четвртог сајамског дана Посетиоци промоције, четвртог сајамског дана

Весели Златарци оплели колце Весели Златарци оплели колце (foto: Раде Прелић)

Три сајамске пиредбе

Регионални и међународни карактер Сајма туризма потврђује његов епитет „Свет у малом”, те је још једном потврђено да је привредна манифестација која, уз пословне, окупља и на десетине хиљада посетилаца који су у потрази за одговарајућим туристичким аранжманом. С обзиром да обједињује и промовише све гране туристичке привреде, у суседним халама су се истовремено одржавале сродне манифестације - 9. Међународни сајам вина , 14. међународни сајам хотелско - угоститељске опреме и 14. сајам сувенира.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.