Кошаркаши Златара убедљиви у комшијском дербију против Прибоја

ppmedia.rs 18. фебруар 2018. године Спорт Коментари

КК Златар – КК Прибој 77:52, КК Златар – КК Прибој 77:52, (foto: ppmedia.rs)

Кошаркаши нововарошког Златара победом у комшијском дербију над екипом Прибоја са 77:52 задржали су лидерску позицију и бод предности на табели над чачанксим Железничаром у Првој регионалној лиги група Запад. До 15-те узастопне победе и 16 – те у сезони Златар су предводили Бјелак са 20 и Петровић са 13 поена.

Изабраници Данка Думића наставили су да крче пут ка Другој кошаркашкој лиги Србије. Ове сезоне постала је традиција да Златар са свог паркета госте испраћа са двоцифреном разликом па су у том ритму наставили и против комшија које су пут Прибоја испратили са 25 поена вишка. Победа домаћина ниједног тренутка није долазила у питање, па је тренер Думић у последњој четвртини шансу пружио млађим играчима који су будућност овог клуба. Најефикаснији у екипи Златара био је Бјелак са 20 поена, пратили су га Петровић са 13 и Јањушевић са 10 и исто толико ухваћених лопти.

– Добили смо утакмицу лакше него што смо очекивали. Пресудила је наша физичка спрема и добра ротација на терену. Овом победом и победом у прошлом колу против Радникчког показали смо да смо заслужено лидери у првенству – каже тренер кошаркаша Златара Данко Думић.

Пораз од Златара био је шести у низу за кошаркаше Прибоја, који уколико не прекину ову некативану серију укоро би могли да се нађу у опсаној зони те да стрепе за опстанак у лиги. У поразу свог тима запажену ролу код прибојаца имали су капитен Марко Масалушић који је постигао 13 поена и Душко Голубовић са 12 кошева док су остали били далеко испод тога.

У наредном колу кошаркаше Златара очекује још један комшијски дерби овога пута у госте иду Милешевцу у Пријепоље који се грчевито бори за опстанак у лиги. Док ће Прибој негативну серију покушати да прекине на гостовању Радничком 1950.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.