Нововарошким основцима представљене вештине џудоа

ppmedia.rs 26. јануар 2018. године Спорт Коментари

Нововарошким основцима представљене вештине џудоа (foto: ppmedia.rs)

Како би младима приближили вештине џудоа и значај овог спорта за њихов правилан физички развој, џудисти Џудо клуба „Златар“ организовали су промоцију за основце ученике Основне школе „Живко Љујић“ из Нове Вароши. Вештине и захвате овог борилачког спорта ђацима су презентовали актуелни сениорски првак Србије Никола Гајић и Никола Голубовић државни репрезентативац у јуниорској конкуренцији.

Џудо клуб „Златар“ основан је пре само две године. За кратко време успео је да окупи велики број чланова и љубитеља ове борилачке вештине те да изнедри државног првака и двојицу репрезентативца Србије. Како би клуб наставио да се развија и у будућности да остварује још боље резултате циљ је да се што више, пре свих младих, укључи и крене са тренирањем овим нимало лаким спортом који изискује одличну физичку припремљеност. У ери фудбала, кошарке, тениса и осталих атрактивних спортова није лако анимирати децу да се определе за бављене џудом, а још је теже задржати их у њему. Најбољи начин за то јесте да им се у директом контакту приближи овај спорт.

– Људи када виде оно што ми одрадимо врло брзо се одлуче за бављењем џудом, међутим знатно теже их је задржати у овом спорту. Он је врло дисциплинован и захтеван који доста пружа али и тражи пуно одрицања – каже председник клуба Слободан Голубовић.

Нововарошким основцима представљене вештине џудоа Нововарошким основцима представљене вештине џудоа (foto: ppmedia.rs)

Вештине џудоа, одбрамбене технике и друге захвате ђацима су представили државни првак у категорији до 60 килограма Никола Гајић и млади репрезентативац Србије Никола Голубовић, који пред наступајућу сезону и нове изазове форму брусе на Златару.

– Млади када се опредељују за обављењем овим спортом најбоље је то да учини у што ранијем узрасту, са неких 6 до 7 година. У првој години тренинга ради се само гимнастика и падови где деца сазревају као спортисти – истиче државни првак у категорији до 60 килограма Никола Гајић.

Слободан Голубовић (у средини) у друштву државних репрезентативаца Николе Гајића (десно) и Николе Голубовића (лево) Слободан Голубовић (у средини) у друштву државних репрезентативаца Николе Гајића (десно) и Николе Голубовића (лево) (foto: ppmedia.rs)

Основци су готово без даха посматрала све оно што пружа овај спорт и део њих је исказао жељу да одмах крене да се бави овим спортом.

Иначе, „Златар“ је једини је џудо клуб не само у Новој Вароши него и у целом Полимљу па млади из суседних општина Пријепоља и Прибоја долазе да тренирају управо овде у град подно Златара.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.