Рад у трговинама недељом и празником – да или не?

glaszapadnesrbije.rs 10. јануар 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Фото: Профимедиа

Самостални синдикат трговине Србије још прошле године је упутио Влади и Народној скупштини Републике Србије иницијативу да свим запосленима у трговини недеља буде нерадни дан.

Синдикат тражити да у Закону о раду децидно пише да су недеља и државни празници нерадни дани за трговце, јер тај посао није од јавног значаја и не захтева да се ради без прекида. У време празновања, тема је поново актуелизована.

И док неки празнују, и спајају дане прославе Нове године и Божића у мини одморе, неки раде – без слободног дана. Власници прехрамбених радњи, киоска, пекара, све чешће се утркују ко ће дуже радити и тако остварити већи профит, и не подржавају иницијативу Самосталног синдиката трговине Србије. С друге стране, запослени у трговини волели би да не раде недељом и празницима, првенствено због свог здравља и породичног живота.

Ни једни ни други не желе пред камере, иако послодавци додају да би се сложили са идејом, уколико би забрана важила за све њихове конкуренте.

Извор: РТВ

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.