Пурић спашава Слогу

28. децембар 2017. године Друштво Коментари

Производни погон "Слоге" Производни погон "Слоге" (foto: ppmedia.rs)

Некадашња индустријска узданица целог златарског краја “Слога а.д.” која је била доведена на руб пропасти од четвртка добила је новог власника. Наиме, Војко Пурић један од најуспешнијих привредника у западном делу Србије купио је ову фирму од Раденка Комада претходног власника из Бачке Паланке.

Одмах након сазнања да су добили новог газду око педесетак радника обуставило је штрајк у који су ступили пре неколико дана због седам неизмирених зарада. Пурић каже да ће све обавезе према запосленима измирити у наредном периоду и обећава да ће фирми вратити некадашњи сјај.

– Нисам могао да гледам фирму како пропада. Људи су сасвим оправдано штрајковали, данас сам разговарао са њима и позвао их да се врате на посао. Све обавезе према радницима биће измирене. Убудеће све зараде примаће на време и са тим неће бити никаквих проблема. Већ имамо уговорене прве послове вредне око 40 милиона динара – истиче нови власник Војко Пурић.

Војко Пурић нови власник Слоге Војко Пурић нови власник Слоге (foto: ppmedia.rs)

Радници су задовољни што је како кажу фирма дошла у праве руке. Обећавају вредан и поштен рад, као и до сада, али исто тако очекују од Пурића да одржати дато обећање и да зараде убудуће буду редовне.

– У фирму је дошао Војко Пурић, казао нам да је постао власник фирме и да жели да јој врати стари сјај. Након тога смо коректно разгварали и договорили да обуставимо штрајк и да од 8. јануара кренемо са производњом. До тада портири ће дежурати како неко не би отуђио нешто из фирме – задовољно каже радник Слоге Милан Лечић.

Иначе основна делатност предузећа је производња ауто делова, хидраулике и пнеуматике за теретна возила, аутобусе, трактор, пољопривредну механизацију.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.