Од сутра појачана контрола возача на алкохол

glaszapadnesrbije.rs 10. децембар 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Ilustracija (foto: Glas zapadne Srbije)

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, спровешће, од 11. до 17. децембра акцију појачане контроле саобраћаја усмерене на вожњу у алкохолисаном стању и под дејством психоактивних супстанци. Ова акција у понедељак ће почети у свим државама чланицама организације ТИСПОЛ (Мрежа саобраћајних полиција Европе).

Из МУП-а подсећају возаче да свака контрола возача, односно возила, подразумева и обавезно алкотестирање возача. Анализе саобраћајних незгода у Србији указују да се вожња у алкохолисаном стању јавља као утицајни фактор настанка саобраћајне незгоде у 8,5 одсто од укупног броја саобраћајних незгода, односно у око 15 одсто саобраћајних незгода са погинулим лицима.

Током спровођења ове акције, у истом периоду прошле године, 1.286 возача искључено је из саобраћаја због управљања возилом под дејством алкохола, док су 273 возача задржана на трежњењу у службеним просторијама.

Извор:Танјуг

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.