У гротлу нововарошке дворане пала и Бела Паланка

ppmedia.rs 27. новембар 2017. године Спорт Коментари

РК  "Златар" РК "Златар" (foto: ПП Медиа)

У 9. колу рукометне Супер Б лиге група Исток – Запад екипа Златара је на свом терену победила Белу Паланку са 27:20 (12:7).

Након четврте победе у сезони Златар се пробио на 8 место суперлигашке табеле са 8 освојених бодова, прилику да увећа тај салдо имаће већ наредног викенда када у Нову Варош долази последњепласирана Локомотива.

Након уводних двадесет минута игре када се играо гол за голом домаћи играчи у финишу првог полувремена додали су гас и до одласка на одмор стекли пет голова предности. У истом ритму Златар је кренуо и по повратку на паркет када је стекао максималних, на овом мечу седам голова предности. Покушај Белопаланчана да ухвате резултатски прикључак и учине завршницу меча занимљивијом није уродио плодом па су изабраници Зорана Танасковића мирно и без резултатске неизвесности привели утакмицу крају.

– У припреми саме утакмице знали смо да је екипа Беле Паланке једна искусна екипа, коју не можеш да добијеш за два три минута добре игре. После резултатске клацкалице у првих двадесет минута одлепили смо се и сачували предност до краја. Хвала навијачима на фантастичној подршци – каже тренер Златара Зоран Танасковић.

Утакмица рукометаша "Златара" и " Беле Паланке" (foto: ПП Медиа)

– Домаћин је више желео ову победу од мојих играча. У завршници првог полувремена промашили смо 14 шутева што нас је пореметило и одвело у пораз. Уз овакву публику ниједној екипи на гостовању у Новој Вароши неће бити лако да однесе бод – истиче тренер Беле Паланке Владимир Станојевић.

Ношени фантастичним навијањем са трибина, више од хиљаду посетилаца током свих 60 минута игре Златар су до победе предводили одлични голман Ибрахим Хаџибеговић који је и на овом сусрету достигао свој овосезонски просек од 20 одбрана и у нападу немилосрдни Никола Матовић, који је проглашен за и грача утакмице. У редовима гостију са југа Србије бољи од осталих био је Радосав Стоиљковић са 6 голова.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.