Roboti stigli u okolinu Nove Varoši

zlatarinfo.rs 07. новембар 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

U proteklom periodu u program Bitka za znanje i akciju KODigranje uključeno je još 56 osnovnih škola u Srbiji, što znači da su te škole dobile po 5 mBot robota koji služe za učenje osnova programiranja, kao i da su nastavnici iz tih škola prošli obuku za koršćenje robota u nastavi. Akcija je do sada obuhvatila učenike i nastavnike iz ukupno 401 škole.

U ovom ciklusu donacija, kompanije Vip mobile obezbedila je još 50 robota za deset škola koje se nalaze u manjim mestima u Srbiji. Setovi od po 5 robota, edukativnih alata, koji služe za učenje programiranja i kodiranja donirani su OŠ "Dobrisav Dobrica Rajić" iz Bistrice.

Sklapanje robota Sklapanje robota

Obuke za nastavnike, organizovane su u većim gradovima, Sremskoj Mitrovici, Kraljevu, Požarevcu i Beogradu, ali i elektronski za nastavnike koji su nisu bili u mogućnosti da prisustvuju. Na predavanjima, svi nastavnici naučili su kako da sastave robota, povežu, pokrenu i isprogramiraju. Poseban akcenat stavljen je i na kreativne ideje koje mogu pomoći nastavnicima da zainteresuju što veći broj učenika, a posebno devojčica da se bave programiranjem. 

Sastavljanje mBota Sastavljanje mBota

Kroz akciju Bitka za znanje do sada je uz podršku mnogobrojnih donatora i državnih institucija obezbeđeno 2005 robota za 401 osnovnu školu i obučeno je 596 nastavnika informatike i tehničkog obrazovanja. Konkurs za nove škole koje žele da se uključe u program je otvoren na sajtu bitkazaznanje.rs.  Trenutno je 150 prijavljenih škola, a njihovo uključivanje u program zavisiće od podrške donatora. 

Više infomacija o programu dostupno je na sajtu bitkazaznanje.rs 

Bitka za znanje - logo

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.