Програм прославе Дана општине

ppmedia.rs 25. октобар 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Дан општине Нова Варош

Општина Нова Варош 1. новембра прославиће свој празник Дан општине који се обележева у славу и част ратника Јаворске бригаде Српске војске која је 1. новембра 1912. године, у Првом балканском рату, овај крај ослободила од петовековног ропства Отоманског царства. Из локалне самоуправе кажу да приводе крају припреме за обележавање Дана општине, те да ће тим поводом бити уприличено низ културно спортских догађаја, док ће централна прослава свечана академија бити одржана у Дому културе од 18 часова.

Први човек општине Нова Варош Радосав Васиљевић каже да су позивнице поводом обележавања Дана општине послате на адресе свих државних званичника који су на неки начин допринели развоју општине укључујући председника државе и Александра Вучића и премијерке Ане Брнабић за које још увек нема потврду да ће доћи 1. новембра у град подно Златара. Али оне које Васиљевић очекује да ће сигурно доћи јесу потпредседник Владе Расим Љајић, Генерални секретар председника Србије Никола Селаковић, затим министар војни Александар Вулин и директор Kанцеларије за јавна улагања Марко Благојевић.

– Сигуран сам да ће доћи наш нововарошанин Никола Селаковић, са њим би требало да стигне и директор Kанцеларије за јавна улагања Марко Благојевић, очекујемо и потпредседника Владе и министра трговине, туризма и телекомуникација Расима Љајића који нам је доста помогао у развоју општине, затим министар одбране Александар Вулин уз чију помоћ нам је Војска Србије у сушном периоду уступила две цистерне уз помоћу којих смо напајали пијаћом водом села – каже председник општине Радосав Васиљевић.

Први човек општине Раде Васиљевић Први човек општине Раде Васиљевић (foto: ppmedia.rs)

По први пут и спортисти ће дати допринос обележавању највеће светковине у овој општини. А по обичају биће награђени најбољи студенти и ђаци, као и заслужни појединци и установе који су се истакли својим радом и залагањем у протеклој години.

Свечану академију употпуниће KУД Дома културе Јован Томић и фрулаш Дарко Прелић, док ће Завичајни музеј уприличити тематску изложбу у галеријском простору Дома културе.

Програм дана општине Нова Варош Програм дана општине Нова Варош

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.