Beogradska dobrodošlica novovaroškim brucošima

zlatarinfo.rs ( Ana Vuković ) 06. октобар 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Sa veba - autloud.rs

Još jedan susret Novovarošana zakazan je u Beogradu. Ovoga puta, naši najmlađi akademci, studenti koji su se tek upisali na svoje fakultete imaće priliku da se upoznaju, druže i razmene iskustva sa svojim starijim kolegama.

 Kako izgurati brucoške dane, prevazići odvajanje od svoje porodice, kako se uklopiti u novu sredinu i uhvatiti ritam novih studentskih obaveza, samo su neka od pitanja na koja će 14. oktobra u 12 časova u prostorijama Mašinskog fakulteta mlađim zemljacima odgovarati stariji akademci.  

- Ideja nam je da tim mladim ljudima stariji studenti i profesori na fakultetima Beogradskog univerziteta koji su poreklom iz našeg zavičaja budu domaćini i požele dobrodošlicu, kao i da im svojim savetima i iskustvom pomognu da se što lakše prilagode načinu života i učenja u Beogradu- kažu iz Zavičajnog udruženja Novovarošana koje organizuje ovo druženje. 

Kako dodaju, oni će izvršiti i „simboličnu primopredaju“ nove generacije mladih ljudi koja odlazi na studije u Beograd, jer će na Mašinskom fakultetu tog dana biti i delegacija naše opštine predvođena predsednikom Radom Vasiljevićem.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.