Заштита жртава породичног насиља на подручју Златиборског округа

glaszapadnesrbije.rs 01. септембар 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Борбом против насиља (foto: Унија жена)

На иницијативу Женског центра Ужице, Женске одборничке мреже и савета за родну равноправност јуче је у Ужицу одржан састанак на којем су присуствовале чланице Уније жена СНС ОО Пријепоље са председницом и потпредседницама Уније.

Циљ овог састанка поред унапређења заштите особа са искуством насиља био је и одрживост рада СОС телефона као услуге, јер се он финасира средствима града Ужица, а од почетка рада на њега се јављају грађани и грађанке свих општина Златиборског округа. На састанку су представљена стратешка и законска документа као основ да локалне самоуправе удруживањем добију услугу за своје грађане са мање средстава користећи већ постојеће капацитете СОС службе Женског Центра Ужице. Специфичност ове услуге одгледа се у томе што жена, позивајући СОС телефон, може остати анонимна, поделити само оно што она сматра да треба а добити психолошку и правну подршку.

Борбом против насиља

Закључак је да је насиље друштвено и државно питање, а не приватан проблем жене. Свака грађанка и грађанин имају право на живот без насиља.

Број СОС телефона у Ужицу је 0800333445 и отворен је за жртве породичног насиља радним даном од 8-20 часова. Позиви су бесплати за све мреже фиксне и мобилне телефоније.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.