"Јагње које ми је купила општина заразило стадо"

blic.rs ( В.Л.) 09. август 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Лановићу угинуло седам оваца: Заразу донело "субвенционисано" јагње? (foto: приватна архива / РАС Србија)

Миловану Ланговићу, пољопривреднику из села Доње Бабине из околине Пријепоља за неколико дана угинуло је седам оваца услед болести, како каже, коју је у његов тор донело једно од заражених јагњади, чију куповину је субвенционисала локална самоуправа.

У његовом стаду су још три тешко оболеле овце које, прича он, имају исте симптоме као и животиње које су угинуле.

- Био сам један од двадесетак сточара из Пријепоља који су на јавном позиву изабрани за субвенционисану набавку јагњади, у чему је општина учествовала са 90, а ми са 10 одсто средстава. Добио сам 11 јагањаца које сам 14. јула дотерао из Новог Пазара – прича Ланговић за „Блиц“.

Једно од тих јагањаца, наставља он, угинуло је после шест дана, а недуго затим почеле су да оболевају овце које је већ имао у стаду. За четири дана угинуло му је седам оваца.

- Ветеринари су ми рекли да је посреди болест ектима која је, кажу, излечива. Чуо сам да су се разболевале и овце појединих људи који су такође прошли на конкурсу за субвенционисану набавку јагњади, али њима ниједна животиња није до сада угинула. Не разумем шта се дешава, моје овце су А класе, уредно су вакцинисане, за њих сам и добијао награде на изложбама – наводи домаћин из Доњих Бабина.

За лечење угинулих и три још увек живе, али болесне овце, потрошио је 20.000 динара. Званичан извештај ветеринара још није добио, а када папир стигне, пресавиће табак.

- Тужићу, сигурно, али још не знам кога. Једно је извесно – зараза у моје стадо је стигла из другог тора – каже Милован Ланговић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.