Двери Пријепоље: Новац отишао медијима блиским СНС-у

dveri.rs 28. јул 2017. године Политика Коментари

Zlatarinfo logo Двери Пријепоље

У редакцију нашег портала стигло је саопштеље ОО Двери Пријепоље поводом расподеле општинких средстава за медије. Саопштење преносимо у целини.

Претходних дана је општинска власт у Пријепољу одлучила да додели новопазарској телевизији „Санџак“ и прибојској телевизији „Прибој“ по 1.925.000 динара из буџета општине Пријепоље, што значи, да су ове две медијске куће, које иначе нису из Пријепоља, добиле од грађана Пријепоља, скоро 4 милиона динара.

Двери немају ништа против медија па ни против ова два, када професионално обављају свој посао. Проблем настаје кад се медији отворено стављају у службу владајућих структура, а притом су још и дебело плаћени народним парама.

Упитно је по чему се истакла ТВ „Санџак“ и чиме је задужила Пријепољце, када се иста телевизија не емитује на територији општине Пријепоље, осим по томе што, готово свакодневно, емитује ријалити интервјуе двеју политичких „звезда“, Милана Гачевића и Самира Тандира, од којих је прва, по свему судећи, на заласку своје политичке каријере, а друга, за скидање ахмедије, тек очекује сатисфакцију кроз политички успон?

Поставља се и питање да ли су у ову суму укључена обавезна и бесплатна гостовања функционера из владајуће гарнитуре и да ли новцем грађана Пријепоља, власт плаћа личну промоцију?

Ово је још једна у низу подвала грађанима и злоупотреба њиховог новца који треба да се користи за њихове потребе а не за остваривање интереса, као бајаги приватних, а у ствари, режимских медија.

Двери указују на чињеницу да су, у овом случају, примењени, у најмању руку, тенденциозност и двоструки аршини при одлучивању о расподели финансијских средстава намењених медијима.

Жалосно је што данас, поједини медији представљају ПИ-АР службе владајућих политичких партија; у овом случају органа локалне власти у Пријепољу. На добром смо путу да наше друштво заборави како изгледа независно новинарство.

Неће нас зачудити и ако у наредном периоду по нечијем налогу новац за потребе локалних медија буде на волшебан начин додељен ТВ „Пинк“ и дневним листовима „Информер“ и „Српски телеграф“ !?

Информативна служба ОО Двери у Пријепољу

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.