Počinje Zlatarfest, večeras koncert Ane Kokić

ppmedia.rs 27. јул 2017. године Златарфест Коментари

Zlatarinfo logo Zlatarfest 2017

Peti po redu „Zlatarfest“, manifestacija koja ima za cilj da promoviše privredne i turističke potencijale opštine podno Zlatara, biće održan od 27. do 30. jula. „Zlatarfest“ će i ove godine objediniti niz tradicionalnih mini-manifestacija.Deo programa biće održan u kanjonu Uvca, dok će večernje sadržaje upotpuniti bogat muzički program na Trgu vojvode Petra Bojovića.

 Prvo veče, u četvrtak 27. jula, koncert će nakon zvaničnog otvaranja i vatrometa imati Ana Kokić i Željko Šašić, dan kasnije nastupiće Marinko Rokvić, a u subotu Crvena jabuka. U okviru “Zlatarfesta” biće održano i pripremanje tradicionalnih jela, a predviđeno je i takmičenje u spremanju zlatarske čorbe. U subotu na Zlatarskom jezeru biće organizovano tradicionalno splavarenje i igre bez granica na vodi.

Detalj sa proslogodisnjeg Zlatarfesta foto: www.ppmedia.rs Detalj sa proslogodisnjeg Zlatarfesta foto: www.ppmedia.rs

– Na programu su i Sabor pevača izvika i smotra folklora i narodnog stvaralaštva, kao i izložba narodnih rukotvorina, starih zanata i meda „Zlatne ruke Zlatara“. Hotel „Panorama“ na Zlataru biće domaćin predavanja na temu „Razvoj turizma opštine Nova Varoš“. Ovogodišnji “Zlatarfest” upotpuniće i brojna sportska dešavanja i to Memorijalni turnir u uličnom basketu “Branko Grbić”, zatim turnir u malom fudbalu “Željko Martinović Pepo” i drugi Kup Zlatara u obaranju ruke – ističe direktorka TSC”Zlatar” Rosa Jakovljević.

Svi aranžmani u vreme ove manifestacije na Zlataru su odavno rasprodati tako da ugostitelji i hotelijeri zadovoljno trljaju ruke. Inače, lane je ovu opštinu u danima “Zlatarfesta” prema podatcima Turističke organizacije u proseku dnevno posetilo više od 10.000 gostiju, a organizatori se nadaju da će i ove godine situacija biti slična.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.