Почело концертно загревање за Златарфест

ppmedia.rs 26. јул 2017. године Златарфест Коментари

Zlatarinfo logo

Испред нововарошког Дома културе синоћ је почео мини музички фестивал „СУММЕР WАРМИНГ“ и трајаће све до среде 26.јула.

 Ову манифестацију која је установљена по први пут у граду подно Златара као увертира за Златарфест обележиће квалитетни музички гости и извођачи, а разноврсни садржаји одвијаће се на отвореној сцени изнад зграде Дома. На отварању фестивала публика је имала прилику да ужива у латино звуцима кубанско српског бенда Салса y пунто, вечерас ће наступити ужички рок бенд Моонденса, док је среда резервисана за ди-џеј дует „Зап ме стробе“.

Летњи мини фестивал установљен је са идејом да буде добро загревање и увертира за Златарфест. Дирекотрка овдашњег Дома културе Михрија Хаџић у име организатора каже да су овом музичком фештом желели да дају свој допринос “Златарфесту” како би гости и житељи Нове Вароши понели најбоље утиске са ове туристичке, привредне и културно-забавне манифестације, највеће у овом делу Србије. Приликом одабира извођача водило се рачуна да они буду супротног жанра од онога који ће публика имати прилику да чује током Златарфеста.

– Овај фестива осмишљен је као једно летње загревање за Златарфест. Очекивања су да се сакупи што већи број посетилаца те да се употпуни културна понуда овог краја. Златарфест је једна велика манифестација и ми желимо да дамо свој допринос да он буде што бољи – наглашава директорка Дома културе, Михрија Хаџић.

Михрија Хаџић директорка Дома културе Јован Томић, фото: www.ппмедиа.рс Михрија Хаџић директорка Дома културе Јован Томић, фото: www.ппмедиа.рс

Током прве ноћи мини фестивала градом подно Златара одјекивали су звуци латино музике у извођењу бенда САЛСА Y ПУНТО. Овај јединствени интернационални бенд састављен је од врхунских извођача са Кубе и из нашег региона и наишао је на топао пријем код нововарошана.

– Ово је први пут да смо наступили пред нововарошком публико. Заиста смо презадовољни како смо прихваћени у овом граду који изгледа прелепо – каже Раул Пулидо Сандовал, шеф бенда Салса y пунто који је побрао синоћ бројне аплаузе публике.

До почетка Златафеста остало је још свега два дана. Директорка ТСЦ Златар Роса Јаковљевић каже да се приводе крају последње припреме за почетак највеће културно забавне манигестације у западном делу Србије те да је у току монтажа велике бине на тргу Петра Бојовића.

У време Златарфеста и хотелијери задовољно трљају руке, према речима Росе Јаковљевић сви арамжмани су већ одавно распродати тако да слободних места на Златару нема. Златарфест почиње у четвртак 27. јула и трајаће све до недеље 30. јула.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.