Двери организују парастос за ђенерала Драгољуба Михаиловића

ОО Двери Пријепоље 17. јул 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

У понедељак 17. јула навршава се 71 година од стрељања армијског генерала Драгољуба Драже Михајловића, начелника штаба Врховне команде Југословенске војске у Отаџбини. 

ОО Српског покрета ДВЕРИ у Пријепољу у знак страдања позива своје суграђане на обележавање годишњице мученичке смрти руског Цара Николаја Другог Романова и његове породице 1918. године и ђенерала Драгољуба Драже Михаиловића 1946. године.

Имајући у виду да је Виши суд у Београду, поступајући по Закону о рехабилитацији, дана 14. маја 2015. године, донео одлуку о поништењу пресуде којом је ђенерал Михаиловић осуђен на смрт и лишен грађанских права, он је постао и судски рехабилитован и тиме неосуђиван.

Парастос ће се служити у организацији црквене општине и ОО Српског покрета Двери у Пријепољу у градској цркви Св. Василија Острошког и Тврдошког. Парастос ђенералу Михаиловићу и свим његовим саборцима пострадалим за Часни Крст, Краља и Отечество организује се у понедељак 17. јула 2017. у 18 часова. 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.