Риjалити у Пријепољу: Напад на новинара или обрачун власти са опозицијом преко леђа новинара?

glaszapadnesrbije.rs 14. јул 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Ко говори истину, Ћатић или Санџак ТВ? фото: Глас западне Србије

Како је пренела Санџачка телевизија, познати привредник у Пријепољу и високи функционер СДП Осман Ћатић физички је насрнуo на новинара ове телевизије који је снимао његов објекат који се налази у улици Брана Дучића.

Како је наведено у тв прилогу ове куће Ћатић је са обезбеђењем насрно на новинара, ударио га и отео му наводно камеру. Међутим, тај прилог убрзо је повучен са портала поменуте телевизије а на њему стоји само штуро саопштење.

,,Од стране Османа Ћатића и његовог десеточланиг обезбјеђења и чланова његове уже породице због извјештавања са терена и истраживачког новинарства, данас око 12 часова физички је у центру Пријепоља нападнут новинар Санџак телевизије В. М.

Напад је извршио контраверзни локални тајкун Осман Ћатић који је претходних дана био тема истраживачког новинарства овог медија. Случај је пријављен полицији.

Очекује се хитна реакција тужилаштва и новинарских удружења те организација за заштиту новинара,” стоји на порталу док је видео садржај повучен.

Глас западне Србије без дилеме осуђује било какав чак и вербални сукоб са новинаром, док физички напад најоштрије осуђује уколико га је било“ каже се у информацији.

Муртезић уздржан од изјава

Управо из тог разлога позвали смо колегу Вахида Муртезића који је судећи према извештају био мета напада. Међутим он није био расположен да причча на ту тему. Ево како је текао разговор.

ГЗС: Поштовани колега пре свега да кажемо да не подржавамо било какав напад на новинаре на радном месту, и осуђујемо у старту такве поступке. Молимо Вас да нам појасните шта се заправо догодило ко Вас је напао и где?

Муртезић: Ја сам се налазио на тротоару. Прочитали сте шта, ја немам шта да вам причам.

ГЗС: Да ли вас је Осман ударио или његово обезбеђење?

Муртезић: Он лично и остали после њега, било је више њих.

ГЗС: Колико их је било?

Муртезић: Ја немам стварно немам времена да причам.

Након тога је прекинуо везу.

Ћатић: шокиран сам каквим се преварама баве

Глас западне Србије је позвао и Османа Ћатића од којег је затражио одговор на питање да ли је тачно да је насрнуо на новинара на радном месту. Санџачка тв пренела је да је Ћатић напустио земљу након инцидента. Међутим ми смо га пронашли у његовој фабрици у Ивању.

ГЗС: Господине Ћатићу да ли је тачна информација да сте повредили новинара на радном месту?

Ћатић: Да само знате са каквим људима имам посла, шта ми раде, добро пуко нисам. Шта раде и чиме се служе ово зло никад чуо нисам у животу. Човеку никада нисам учинио ништа нажао у животу ни помислио.

ГЗС: На кога мислите?

Ћатић: На Самира Тандира. Верујете ли да је он са мојом децом друго братоучедо. Моја жена и његова мајка прво братучедо. Они немају ни један доказ, само намишљају и намичу. Они су са својих новина скинули све, немају шта да прикажу само се брукају.

ГЗС: Ми вас јасно питамо да ли сте ударили колегу Мујезиновића, не за Тандира?

Ћатић: Нисам га ни ударио ни напао. Он је био на плацу, ја сам га упозорио да напусти мој плац и да никада више не улази у приватни посед и он је одмах напустио.

ГЗС: Шта је радило ваше обезбеђење?

Ћатић: Немам ја обезбеђење, како црно обезбеђење, то је био народ из кафића, људи доручковали и устали да виде и коментарисали какав је то начин да снима човеку приватно имање. Нико њега погледао није.

ГЗС: Па у чему је проблем?

Ћатић: Блате ме, све је наручила власт. Нек донесу решење за затрпавање, за рушење за изградњу какво хоће они су власт. Никакво решење нисам од власти добио за тај посед. Зауставио сам градњу зато што сам наишао на паровод и два високо напонска кабла и нисам то хтео да измештам, тражио сам да они то изместе и да ми дају ново решење да померим зграду или нешто друго. Они то нису хтели, кажу не могу због плана детаљне регулације и тако то стоји. Направили смо споразум да се ја померим од пута да остане већи тротоар и да се ослободим свих тих елемената, када је уговор требало да се потпише они то нису хтели.

Онда су кренули са медијским блаћењем.

ГЗС: Молимо Вас да се вратимо на напад на колегу. Зашто сте отели камеру?

Ћатић: Камеру му нико није ни погледао, он је њу однео. Нисмо силеџије.

Он је био са Медом Мекићем и неким Драгом, када су изашли са мог плаца дошли су у колима Самир Тандир и Гачевић и вратили су се сви заједно. Нису излазили јер су видели да смо ми стајали мало даље. То је ствар полиције и тужилаштва да ради. Спреман сам да дам све одговоре нека ме позову ту сам, све је монтирано, Тај момак није крив они злоупотребљавају медиј који плаћају, тај дечко ништа није крив, нити га је ко дирао.

Мекић без одговора

Меду Мекићу високом функционеру БДЗ који се у тренутку напада налазио са новинарском екипом поставили смо неколико питања.

-Да ли је тачно да је господин Ћатић ударио новинара?

- У ком својству сте ви били са екипом телевизије?

- Како су се затекли господин Тандир (БДЗ) и Гачевић (НС) на месту догађаја?

- Да ли се ради о обрачуну власти са опозицијом преко леђа новинара?

Питања смо проследили јуче, након разговора са господином Мекићем који је обећао да ће одмах одговорити, али до данас то није учинио.

Медо Мекић није одговорио на постављена питања новинара, фото: Глас западне Србије Медо Мекић није одговорио на постављена питања новинара, фото: Глас западне Србије

Иначе прилог који је емитовала телевизија САНА обрисан је са јутјуб канала. Ова телевизија позната је као јако блиска БДЗ, финансира се добрим делом из буџета општине Пријепоље. Локална власт тврди да им је она једини прозор у свет.

О чему се овде заиста ради остављамо читаоцима да процене.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

prijepolje novinar napad na novinara


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.