Усвојен завршни рачун, 80 милиона динара нових инвестиција

glaszapadnesrbije.rs 21. јун 2017. године Политика Економија Коментари

Skupština opštine Nova Varoš Skupština opštine Nova Varoš (foto: ppmedia.rs)

Одборници Скупштине општине Нова Варош усвојили су Одлуку о завршном рачуну буџета за протеклу годину.

Такође усвојен је и предлог Решења о прибављању непокретности непосредном погодбом у јавну својину оптине Нова Варош дела земљишта које се налази у Катастарској општини Брдо. Седница је протекла у мирној и демократској атмосфери без веће распараве одборника.

У необичајно мирној дискусији за овај скупштински дом усвајању завршног рачуна општине подно Златара претходила је информација о поднетим кривичним пријавама против бивших функционера ове општине због наводних злоупотреба током вршења власти. Такође, одборници су донели одлуку којом овлашћују председника општине и његовог заменика да затраже информацију од надлежних државних органа код којих су пријаве поднете докле се са тим процесом стигло и да о томе известе парламент.

Скупштина је формирала Радно тело за израду Локалног антикорупцијског плана за општину Нову Варош које чини седам чланова са задатком да упознају са ЛАП за јединице локалне самоуправе и да на основу њега израде документ за општину Нова Варош. Председница овог тела биће Гордана Коуитар.

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић казао је да је у ову општину од када се он налази на њеном челу стигао прилив од 80 милиона динара од стране Владе Србије и Европске уније, те да је то у занчајној мери већи износ у односу на претходни период.

Лидер локалних напредњака Димитрије Пауновић истакао је да су тачке овог скупштинског заседања биле протоколарне и без већег значаја за саме грађане те стога опозиција није сматрала за сходним да активније узме учешће током расправе али ипак на крају је морао да реагује на прозивке.

“Сви пројекти актуелне власти сведени су на један километар асфалтног пута, износили су разне неистине и тиме прикривали њихову неспособност због тога сам на самом крају морао да реагујем”, нагласио је Пауновић.

Председник Скупштине Никола Јелић казао је да је заседање протекло мирно и без тензија, али је и нагласио да за власт није добро када их опозиција не критикује јер то уме да успава.

Одборници су усвојили нацрт програма контроле и смањења популације напуштених паса и мачака на територији ове општине.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sednica so nova varoš odluke so nova varoš usvojen završni racun


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.