Бесплатно за таленте : Камп „Богдан Родић“ на Златару од 29. јуна

balkan-handball.com ( Ж. Богдановић ) 20. јун 2017. године Спорт Коментари

Zlatarinfo logo

Рукометни Камп „Богдан Родић“ у организацији Фондације Универеxпорт, јединствен по томе у региону што је потпуно бесплатан за полазнике, одржаће се од 29. јуна до петог јула на српској планинској лепотици – Златару. Творац пројекта, један од најбољих српских тренера, Ђорђе Ћирковић, говори о интересантној идеји која је заживела.

Камп је позиван, самим тим и бесплатан, која је идеја била за овакав пројекат?

– У нашем окружењу ово је једини бесплатан камп за децу (изузимајући оне које организују грански савези за репрезентативне селекције) и прилично сам сигуран да и у Европи не постоји тако нешто. С обзиром да је камп бесплатан, учинили смо га позивним за 70 талентованих дечака и девојчица из преко 40 клубова. Иза целе идеје “крије се” системска иновација која кроз четири генеричке стратегије треба да омогући што већи број учесника овог кампа. Са друге стране, покушаћемо у програмском смислу да направимо камп са европским стандардима. Такође, покушаћемо да у том периоду утврдимо стварни играчки квалитет полазника кампа. То подразумева утврђивање њиховог здравственог статуса, тестирање моторичких способности, израду психолошког профила личности и експертску процену. Имајући у виду да смо добили подршку Министарства омладине и спорта и Завода за спорт и медицину спорта који је омогућио присуство мобилне екипе стручњака, током трајања кампа ће се обавити тестирање полазника. Овај пројекат демаскира заблуду присутну у менаџменту у спорту да непрофитним пројектима није потребно корпоративно управљање. Фондација Универеxпорт не само да финансира пројекат, него је потпуно корпоративно размишљање имплементирала у овај пројекат. 

Камп „Богдан Родић“ носи име некадашњег председника РК Војводина

Шта све локација на којој ће бити одржан камп нуди?

Камп се одржава на Златару где је последњих година доста уложено у спортску инфраструктуру. Релативно нова хала, нова балон сала и отворен наткривен мултифункционални терен чине услове идеалним за рад и боравак деце. Целокупан комплекс са хотелом налази се на око 1100 м надморске висине што одржавање кампа током лета чини много пријатнијим.

Ко ће радити са децом током кампа?

Организациони координатор кампа биће Јелена Ракоњац, стручни руководилац Владан Јордовић, а тренери Жикица Милосављавић, Владимир Цвијан, Игор Николић и Влада Шимичић. Ако прегледате њихове биографије видећете да смо пажљиво бирали људе који ће радити на кампу.

Камп организује Фондација Универеxпорт, а подршку дају и институције спорта.

Фондација Универеxпорт организује и финансира овај пројекат, а да су на правом путу је и подршка кључних спортских институција државе. И Министарство омладине и спорта и Завод за спорт и медицину спорта препознали су да се кроз овај пројекат могу артикулисати и важни национални спортски интереси.

Разговарао: Владимир Макса

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

rukometni kamp kamp bogdan rodić fondacija univerehport besplatab kamp kamp na zlataru


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.