Са нововарошким свештеником који службује у храму у Торонту

glaszapadnesrbije.rs 21. мај 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Протојереј Ставрофор Првослав Пурић

Свештеник Српског Саборног Храма у Торонту, у Канади, Првослав Пурић, је родом из околине Нове Вароши и каже да редовно обилази стари крај.

Храм Сабора Српских светитеља на Диксироду у Мисисаги на територији Торонта изузетно је леп, са подом од гранита и упечатљивим фрескама. Изградња цркве почела је 1999. године, освећена је 2002. на четвородневној прослави. Иначе, сматра се да је први Србин дошао у Торонто 1903. године. Протојереј Ставрофор Љубомир Рајић обратио се верницима после службе речима да је циљ да после сваке беседе и у току ње се нађе нека веза са апостолима.

Протојереј Ставрофор Првослав Пурић каже да је фрескопис завршен и освећен 2012. године руком његове светлости Патријарха српског Иринеја.

“Фрескопис су радили фрескописци из Београда њих тројица под руководством Драгана Марунића”, рекао је Пурић.

Срспки саборни храм у Мисисаги у Торонту организује много догађаја током целе године, а један од популарнијих је фестивал хране почетком септембра када се скупи неколико хиљада људи и Срба и Канађана.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

prvoslav puric toronto protojerej


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.