Павле, једини активни трговац из система бивше Југославије

ppmedia.rs 27. април 2017. године Друштво Коментари

Павле Марковић, једини активни трговац из система бивше Југославије Павле Марковић, једини активни трговац из система бивше Југославије (foto: ppmedia.rs)

Обилазећи трговине у граду подно Златара, током недавно завршених Васкршњих празника и посматрајући њихове излоге, нисмо могли а да не приметимо да је у духу овог највећег хришћанског празника био само један излог аранжиран.Веровали или не реч је о излогу погребне опреме „Венац“ у Карађорђевој улици,власника Павла Марковића.

Након неколико дана “потраге”пронашли смо Павла, који нам је рекао, да то није случајно, те да је он једини активни трговац из бившег система некадашње Југославије. Он каже да је у трговину ушао давне 1965.године, као ученик код Борова. Борово ме каже школовало у Новом Саду, где је била специјална школа за боровско пословање. Ту је вели завршио средњу школу а касније и пети степен, након чега је одмах уследило и запослење код Борова са непуних 18 година, где је и пензију дочекао после 40 година радног стажа у трговини, након чега се посветио приватном бизнису.

– Трговину погребне опреме „Венац“ сам основао пре 14 година,када се тим послом није бавио нико у Новој Вароши. То је специфичан посао, људи се растају са својим најмилијим, често су фрустрирани,већини се то дешава први пут у породици, не знају како и шта треба чинити у тим тешким тренуцима. Ту сам ја да их са својим саветима упутим у све што треба у тим осдутним моментима, где моје дугогодишње искуство долази до изражаја – каже овај времешни старина у којем елан за рад не јењава баш као да је у најбољим данима.

– Радња ми пуно значи у смислу да сам активан,да имам обавезу.Сваког јутра радњу отварам у 8 часова, у контакту сам са људима, посао настојим да одрадим коректно – закључује Павле, који и ако гази осму деценију живота нађе времена за кафану и чашицу разговора са пријатељима.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

pavle trgovac trgovac bivse jugoslavije


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.