"Нушићијада" осваја Европу

novosti.rs ( В.В.С.) 18. април 2017. године Култура Коментари

Zlatarinfo logo Нушићијада (фото: nusicijada.rs)

Фестивал културе, хумора и стила, "Нушићијада" у Ивањици, поново је добио обележје "Европа за фестивале, фестивали за Европу".

Фeстивал културе, хумора и стила, "Нушићијада" у Ивањици, поново је добио обележје "Европа за фестивале, фестивали за Европу" (ЕФФЕ).

Ово обележја додељује се у оквиру истоименог програма Европске комисије, а иницирала га је Европска асоцијација фестивала (ЕФА) у циљу стварања европске платформе фестивала.

Доказ да је "Нушићијада" превазишла локалне оквире и потврдила квалитет у једном европском контексту први пут је стигао 2015, а затим и 2016. године, када је добила обележје ЕФФE.

Током одржавања "Нушићијаде" одржавају се различити програмски садржаји, па су Ивањичани у прилици да присуствују позоришним представама, концертима, уличним перформансима, изложбама и другим едукативним садржајима. Оваквим програмима домаћини настоје да креирају јединствени спој путева, људи, култура и нација, истиче се, сваке године, у најави манифестације.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

nušićijada nušićijada u ivanjici


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.